April

NHH - Norwegian School of Economics and Business Administration

NHH on top for applicants

For the second year in a row, the Master of Science in Economics and Business Administration at NHH is Norway's most popular study program. While the number of national applicants has remained steady, NHH numbers have grown by 7.5 percent on the whole. These numbers can be seen in the statistics released today by Samordna Opptak. (Application Office).

Publisert: 22.04.2008
Les hele saken


Norges Handelshøyskole

Høringsuttalelse til Stjernø er klar

Stjernøutvalget tegner et for pessimistisk bilde av norsk høyere utdanning. Det mener NHH, som i dag leverte sin høringsuttalelse til Stjernøutvalgets innstilling.

Publisert: 30.04.2008
Les hele saken | Nyheter


AFA-student

Rekordsøkning til AFA

AFA-studiet for finansanalytikere og spesialstudiene i Corporate Finance og Kapitalforvaltning opplever rekordstor søkning i år igjen. I år er det nesten 170 søkere til de 40 studieplassene i Autoriserte finansanalytikere (AFA), hvor en av fem er kvinner.

Publisert: 30.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Sykle-til-jobben-aksjonen

"Sykle til jobben"-aksjonen 2008 starter 5. mai. I år gjør høyblokkens idrettslag den samme vrien som i fjor - vi velger å stå utenfor den landsdekkende aksjonen. Alle ansatte er velkommen til å delta, som syklende, gående eller joggende. Aksjonen vil vare til og med 31. august.

Publisert: 30.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


17. mai-frokost

Billetter til den tradisjonsrike 17. mai-frokosten i Aulaen er nå til salgs hos Org.sek. (forkontoret til Kjernestyret NHHS) hver dag mellom klokken 09:30 og 13:30. Billettene koster 100 kroner, og dekker frokosten og buss inn til byen. Selve frokosten varer fra 08:00 til 10:00 og byr på taler og underholdning fra høyskolens sang- og musikklinje.

Publisert: 29.04.2008


Kraftanalytikarar

Nye kraftanalytikarar på veg ut i Europa

Laurdag var siste dag for det åttande kullet kraftanalytikarar frå NHH. Deltakarane tek med seg spisskompetanse på handel i kraftbransjen tilbake til bedrifter i heile Norden, og i Nederland.

Publisert: 29.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Leif B. Methlie

Avslutningsmarkering for Leif Birger Methlie

Tirsdag 29. april inviteres venner og kolleger til åpent seminar og mottakelse for å markere Leif B. Methlie sin mangeårige innsats for høyskolen som fagperson og i ledende posisjoner, ikke minst som rektor i flere perioder. Methlie går av med pensjon 30. april.

Publisert: 21.04.2008
Les hele saken | Arrangement


NHH

Rekordnotering for NHH-kandidater

Nyutdannete siviløkonomer fra NHH går rett i jobb. Og begynnerlønna blir stadig høyere. Det viser en fersk arbeidsmarkedsundersøkelse blant NHH- kandidater.

Publisert: 28.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Intern utlysning: Førstekonsulent i studieadministrasjonen

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig en fast stilling som førstekonsulent knyttet til studieadministrasjonen.

Publisert: 25.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Akademisk fusk

Det er forunderlig at ingen - med unntak av jusstudentene selv - stiller det som jo må være det viktigste spørsmålet i det som kan være tidenes juksesak ved universitetet: Hvorfor fusker studenter? Dette skriver Arild Raaheim, professor i universitetspedagogikk, UiB og professor i pedagogikk, NHH i en kronikk i BT 26. april 2008.

Publisert: 26.04.2008
Les hele saken


Medietrening

- Mange er redde for journalister

Håndtering av aggressive journalister var et av temaene da informasjonsavdelingen arrangerte mediekurs for NHH-administrasjonen.

Publisert: 25.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Hans K. Hvide

Nordmenns aksjeinvesteringer

PENGEFORVALTERE. Individer i mange vestlige land, deriblant Norge, har i takt med formuesøkning og redusert betydning av offentlige pensjonssystemer fått større ansvar for egen finansiell fremtid. Hvor dyktige er folk flest som sine egne pengeforvaltere? Denne artikkelen beskriver noen forskningsfunn på individers ferdigheter - og mangel på sådanne - som investorer i aksjemarkedet.

Publisert: 10.04.2008
Les hele saken


Ledig stilling: Postdoktor ved NHH

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig postdoktorstilling innen fagfeltet arbeidsmarkedsøkonomi, knyttet til Institutt for samfunnsøkonomi. Stillingen er en åremålsstilling for en periode på 3 år og 9 måneder fra tilsetting. Det er tillagt arbeidsplikt til stillingen.

Publisert: 24.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Dekan Linda Orvedal

Godkjent for bachelorprogrammet

Etter at det første bachelorkullet er uteksaminert fra NHH konkluderer Programutvalget for bachelorstudiet i økonomi og administrasjon at studiet i all hovedsak er en suksess. Men det er også rom for forbedringer.

Publisert: 24.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Personlig økonomi 2008

Populær personlig økonomi

I snart trevde år har kurset "Personlig økonomi" gått sin seiersgang på NHH. Det populære kurset samler studenter fra alle fagområder. Omtrent 6 av 10 studenter på masternivå avlegger eksamen i faget.

Publisert: 24.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Christian Venneslan

Disputas: Industriutvikling og historiske nasjonalregnskaper

Christian Venneslan disputerer for doktorgraden ved NHH fredag 25. april. Han har sett på industriutviklingen i Norge i perioden 1896-1939, i lys av historiske nasjonalregnskaper.

Publisert: 23.04.2008
Les hele saken | Forskning


Etikk takk!

Finansmarkedsfondet lyser ut midler til forskningsprosjekter som bidrar til bedre kunnskap om finansmarkedene og økt etisk bevissthet, med særlig preferanse for prosjektforslag knyttet til integrering av etikk og såkalte ESG-hensyn i kapitalforvaltning.

Publisert: 23.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Kvakk-kvakk!

Har du et navn til endene?

Endene som i mange år bodde i NHH-fontenen ble borte i fjor, men nå har det dukket opp et nytt kvakkende par. Kjernestyret i NHHS inviterer nå til navnekonkurranse.

Publisert: 23.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Styrking av nordisk samarbeid

Doktorander og fremtidige forskere fra hele Norden kom sammen for å presentere handelsrelatert forskning da årets NOITS-seminar nylig ble avholdt på NHH.

Publisert: 22.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Norges Handelshøyskole

NHH på søkertoppen

For andre året på rad er siviløkonomstudiet ved NHH Norges mest populære studium. Mens søkertallene på landsbasis står på stedet hvil, har NHH en vekst på hele 7,5 prosent. Det viser tall fra Samordna Opptak som ble lagt fram i dag.

Publisert: 22.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Oljeland

Mer etiske investeringer i fremtiden?

Er etiske oljeinvesteringer mulig etter at "nyrike" land som Kina, India og Russland har gjort sin inntreden i det globale oljemarkedet? Ikke nødvendigvis, mener Kjetil Bjorvatn.

Publisert: 22.04.2008
Les hele saken | Forskning


Eivind Reiten

Hjemfallsdebatten ruller videre

Petter Bjerksund og Guttorm Schjelderups kronikk om hjemfallsretten 8/4 har skapt mye debatt i DNs spalter. Først svarte Olje- og energiministeren, deretter kom Hydros konsernsjef, Eivind Reiten, på banen. Torsdag svarte NHH-professorene.

Publisert: 21.04.2008
Les hele saken | Nyheter


NHH-styret 2008

Styreseminar med langsiktig fokus

Behovet for nytt strategisk handlingsprogram, spørsmålet om enhetlig eller todelt ledelse og langtidsbudsjettet holdt engasjerte deltakere inne under styreseminaret på Solstrand mens våren viste seg fra sin vakreste side på utsiden.

Publisert: 18.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger | Strategi for NHH


Ola H. Grytten

Børskrisen bare en mediakrise

- Alt for mange journalister prøver å lete etter et krakk, hevdet professor Ola Grytten på NHH-Alumnis frokostmøte i Oslo. Han kaller heller turbulensen på Oslo børs for en "mediakrise" enn et krakk.

Publisert: 18.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Helsekontroll tilgjengelig

Tilsatte ved NHH har tilbud om helsekontroll ved HMS Gruppen AS, Sandviksboder Legepraksis. Timeliste er nå tilgjengelig.

Publisert: 17.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Gordon Gekko og Mor Theresa

Gordon Gekko eller Mor Theresa?

Masterprofilen i samfunnsøkonomi og GEP står sammen om å arrangere et faglig seminar om mikrofinans i Klubben onsdag 16/4. Det blir gratis pizzaservering etter innlegg fra Arthur Sletteberg og Kjetil Bjorvatn.

Publisert: 16.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Alf Jøssang
Foto: Kristian Tindeland Marthinsen

Ny rådgiver på økonomiavdelingen

Alf Jøssang er ansatt som rådgiver på økonomiavdelingen. Jøssang får et variert arbeid på avdelingen. Blant annet skal han jobbe med regnskap, budsjettering, datasystemer og økonomistyring.

Publisert: 17.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


NHH-styret til Solstrand

NHH-styret samles til seminar og årets andre styremøte på Solstrand denne uken. Blant sakene som skal opp er programevaluering av bachelorstudiet, langtidsbudsjett 2009-2012 og utkast til høringsuttalelsen i forbindelse med Stjernø-rapporten.

Publisert: 16.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Position as Associate Professor in Management

The Norwegian School of Economics and Business Administration (NHH) in Bergen, Norway, invites applications for a tenured position as Associate Professor in Management, at the Department of Strategy and Management.

Publisert: 16.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Jay B. Barney

Barney's Ten Commandments

According to strategy and management expert, Jay B. Barney, the common perceptions of how companies gain profitability are characterized by myths and faulty assumptions. When Barney gave a guest lecture at NHH he presented ten "truths" of strategy and management.

Publisert: 15.04.2008
Les hele saken


lege og pasient

The Health Sector can Save Hundreds of Millions

Savings in the public sector need not result in lower quality of service offerings. NHH professor Mikael Rönnqvist has been involved in the development of a planning system that can save the public health sector hundreds of millions of kroner annually, while simultaneously increasing the quality of service.

Publisert: 15.04.2008
Les hele saken


Per Heum

Ghanesisk olje, norske erfaringer

Per Heum fra SNF deltok nylig på en oljekonferanse i Ghana, hvor han bidro med erfaringer fra norsk oljevirksomhet. Med kolonihistorien tungt i minne ser ghaneserne etter måter å utvinne oljen på som kommer hele det ghanesiske samfunnet til gode.

Publisert: 15.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Vårkonferansen 2008

Finans i fokus

Finans er hovedtema for årets Vårkonferanse den 20. mai. Foredragsholderne tar for seg finansiell økonomi i både inn- og utland, fortid og nåtid. - Vi håper programmet fører til diskusjoner både i og utenfor auditoriene, sier Per Ivar Gjærum.

Publisert: 11.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Hyttestyret prøver igjen...

Årets fineste skitur har vi måtte utsette noen lørdager da værgudene ikke har vært på vår side. Kommende lørdag, 19. april viser meldingene så langt fint vær, så vi prøver igjen!

Publisert: 14.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Børsgraf

Prosjektstilling ved børsprosjektet (deltid)

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig 25 prosent stilling som førstefullmektig. Stillingen er lagt til Institutt for foretaksøkonomi og arbeidsoppgavene er knyttet til børsdatabasen. Stillingen har en varighet på inntil to år.

Publisert: 14.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Klimaforum

Klimadugnad med mange innspill

Næringsrådet arrangerte klimaforum tirsdag kveld, hvor flere fra NHH deltok som debattanter og bordledere. Her kan du lese mer om klimaforum og se bilder fra kvelden.

Publisert: 11.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Liv Bente Hannevik Friestad

Mangelfull økonomistyring i grunnskolen

- Styringssystemene som skolene har i dag gjør meg ikke spesielt optimistisk i forhold til økonomistyringen i fremtidens norske skole. Det sier Liv Bente H. Friestad som har skrevet doktorgradsavhandling om økonomistyring i norsk grunnskole.

Publisert: 11.04.2008
Les hele saken | Forskning


Åslaug Haga

Hjemfallsdebatten fortsetter

Tirsdag hadde Petter Bjerksund og Guttorm Schjelderup en kronikk i Dagens Næringsliv, hvor de stilte spørsmålstegn ved statens forslag til endringer i vannkraftforvaltningen. Statsråden svarte NHH-professorene torsdag. I dag kommer Bjerksund og Schjelderups med tilsvar til Åslaug Haga.

Publisert: 11.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Election of NHH board member from non-tenured faculty

Non-tenured faculty ('midlertidig tilsatte') at NHH elect one member to NHH's Board. The elected member sits for one year at a time, running from August 1st in the year the election takes place. Three deputy members are elected at the same time.

Publisert: 10.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Ønsker forslag til styrekandidater

Valgstyret etterlyser forslag til nytt styremedlem og nye varamedlemmer som skal representere midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger. English version.

Publisert: 11.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Ledig stilling som postdoktor

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig postdoktorstilling innen fagfeltet eksperimentell økonomi/normativ økonomi, knyttet til Institutt for samfunnsøkonomi. Stillingen er en åremålsstilling for en periode på 3 år fra tilsetting.

Publisert: 10.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Jay B. Barney

Barneys ti bud

I følge strategi- og ledelseseksperten Jay B. Barney er den allmenne forestillingen om hvordan bedrifter oppnår lønnsomhet preget av myter og feiltagelser. Da Barney holdt gjesteforelesning på NHH fastslo han ti "sannheter" om strategi og ledelse.

Publisert: 10.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Åpne prøveforelesninger til professoratet i klima- og miljøøkonomi

Fra mandag 21. april til onsdag 23. april vil det avholdes prøveforelesninger av søkerne til professoratet i klima- og miljøøkonomi.

Publisert: 09.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Liv Bente Hannevik Friestad

Disputas: Økonomistyring i norske grunnskoler

Fredag 11. april holder Liv Bente Hannevik Friestad prøveforelesning, og hun disputerer samme dag for sin doktorgradsavhandling Design and Use of Management Accounting and Control Systems in Norwegian Primary and Lower Secondary Schools.

Publisert: 10.04.2008
Les hele saken | Forskning


Petter Bjerksund og Guttorm Schjelderup

Hjemfall eller knefall?

Statens forslag til endringer av vannkraftforvaltningen er en gavepakke til Hydros Eivind Reiten, Orklas Stein Erik Hagen og andre aksjonærer til en verdi av mellom ti og 15 milliarder kroner, skriver Petter Bjerksund og Guttorm Schjelderup i en kronikk i Dagens Næringsliv tirsdag 8/4.

Publisert: 09.04.2008
Les hele saken


Olaug Svarva

Gjesteforelesning med Svarva

Olaug Svarva, administrerende direktør i Folketrygdfondet, holder gjesteforelesning i bachelorkurset Investering og finans tirsdag 15. april. Forelesningen vil fokusere på fondets finansielle forvaltning og eierskapsutøvelse.

Publisert: 09.04.2008
Les hele saken | Arrangement


UKErevyen re: Revy

UKErevyen til Chat Noir

Med nærmere 7.000 publikummere var UKErevyen re: Revy en kjempesuksess i februar. Nå flyttes hele oppsetningen til Oslo og settes opp på Norges mest tradisjonsrike revyscene. - Det må vel være enhver revysjef sin ønskedrøm å få sette opp forestillingen på Chat Noir, sier Fredrik Brede Loennecken.

Publisert: 09.04.2008
Les hele saken | Nyheter


BergeNSBaneløpet 2005

NHH vant stafetten

"Vårens sprøeste eventyr" - stafetten hvor NHH og BI løper fra Nydalen til Bergen startet torsdag for 36. gang. BI tok teten, men NHH parkerte etter hvert sine kollegaer fra øst. 1 time, 1 minutt og 32 sekunder var differansen ved målgang lørdag. Les om utviklingen i løpet her.

Publisert: 05.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Jay B. Barney

Jay B. Barney til NHH

Den anerkjente strategiprofessoren Jay B. Barney besøker NHH tirsdag 8. og onsdag 9.april. Barney er den ledende autoriteten innen ressursbasert teori.

Publisert: 04.04.2008
Les hele saken | Arrangement


Mikael Rönnqvist

Helsesektoren kan spare hundrevis av millioner

Besparelser i offentlig sektor trenger ikke nødvendigvis være ensbetydende med lavere kvalitet på tjenestetilbudet. NHH-professor Mikael Rönnqvist (bildet) har vært med å utvikle et planleggingssystem som årlig kan spare helsevesenet for beløp i hundremillionersklassen, samtidig som tjenestekvaliteten går opp.

Publisert: 07.04.2008
Les hele saken | Forskning


Bensinpumpe

Koordinerte bensinpriser

Bensinkjedene koordinerer sine priser, men Konkurransetilsynet kan forhindre det, skriver Erling Hjelmeng, Institutt for privatrett (UiO), Øystein Foros (NHH) og Frode Steen (NHH) i en kronikk i Dagens Næringsliv i dag.

Publisert: 03.04.2008
Les hele saken


NHHs rektorkjede

Hvordan skal NHH ledes etter 2009?

Om få måneder skal NHHs styre bestemme om høyskolen skal fortsette med todelt ledelse og valgt rektor, eller om NHH fra 2009 skal gå over til enhetlig ledelse med ansatt rektor.

Publisert: 02.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger | Nyheter


NHH-studenter gjorde det skarpt

Fire NHH-studenter deltok i en prestisjetung caseturnering i Canada rett før påske, og kom helt til finalen.

Publisert: 02.04.2008
Les hele saken | Nyheter


LibQual 2008

Biblioteket inviterer alle brukere til å svare på en brukerundersøkelse, hvor man kan vinne et gavekort på 1000 kroner fra Studia.

Publisert: 02.04.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Minste kvadraters metode

Økonometrileker i Amsterdam

For første gang skal NHH delta i The Econometric Game. Stud.NHHs mest lovende økonometristudenter skal konkurrere med eliten av Europas likesinnede 7. og 8. april.

Publisert: 01.04.2008
Les hele saken | Nyheter


Frode Steen and Øystein Foros

Stations are Coordinating Petrol Prices

NHH researchers Øystein Foros (t.h) and Frode Steen believe that petrol stations in Norway are coordinating petrol prices, something that costs customers money. By publishing recommended retail prices on their web pages the players in the market can adjust their prices to one another. Today the market follows a cycle with the highest price occurring on Monday and the cheapest petrol on Sunday. Now, Foros and Steen stress that the companies must be forbidden from publishing recommended retail prices on the internet.

Publisert: 01.04.2008
Les hele saken


Uncritical Use of Reward Systems

"Norwegian working life is making uncritical use of trendy management tools and management techniques," says psychologist and management consultant, Bjørn Helge Gundersen.

Publisert: 01.04.2008
Les hele saken


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive