Økonometrileker i Amsterdam

Minste kvadraters metode

For første gang skal NHH delta i The Econometric Game. Stud.NHHs mest lovende økonometristudenter skal konkurrere med eliten av Europas likesinnede 7. og 8. april.

01.04.2008 - Andreas Bjørbak Alnæs


NHHs beste masterstudenter innen økonometri skal med hjelp fra en PhD-kandidat få bryne seg på vanskelige oppgaver i Amsterdam.

The Econometric Game er en årlig konkurranse som blir avholdt av The association of University of Amsterdam Econometrics Students (VSAE). Etter to dager med intens regning og gode idéer vil vinnerlaget stå igjen med mye heder og ære til seg selv, og til sin skole.

Astrid Kunze
LAGLEDEREN. Astrid Kunze har plukket ut dyktige økonomistudenter som skal representere NHH.
Foto: Eivind Senneset

Første norske

Det er første gang NHH, og i det hele tatt en skole fra Norge deltar, og førsteamanuensis og lagleder Astrid Kunze er meget spent.
- Det er moro for å studentene å dra på en slik tur, og det er veldig spennende for oss å se hvordan vi klarer oss i en slik internasjonal konkurranse, sier Kunze.

NHH er kjent for en god utdannelse i anvendbar økonometri, og Kunze tror de flinke studentene kan hevde seg godt blant Europa og også USAs elite.
- De er veldig motiverte og interesserte, og i tillegg er det veldig flinke studenter.

Men med norsk opphav

Hvert år omfatter konkurransen forskjellige felt innen økonometrien, og årets tema er hemmelig helt fram til casene blir delt ut. Det har vært veldig høyt nivå på de tidligere konkurransene, og de to foregående årene har studenter fra Oxford University vunnet.

Nordmannen Ragnar Frisch er regnet som grunnleggeren av moderne økonometri og NHH-studentene har dermed også en norsk arv å leve opp til. Økonometri er læren om bruken av statistiske metoder for å bevise økonomiske resultater. Det er en meget teknisk gren, og Astrid Kunze har vært med på å velge ut NHHs representanter.

- Jeg har valgt ut studenter fra mine kurs i økonometri som gjerne har hatt forskjellige kurs i økonometri, og selvfølgelig også er studenter med gode resultater, forteller hun.

Laget består av følgende studenter: Magne Krogstad Asphjell, Julia Tropina (PhD), Joar Styve, Johannes Maximilian Uhde, Katarina Kvasnakova.

Les mer på http://www.econometricgame.com/.

Paraplyen kommer tilbake med en oppfølgingssak når NHH`erne er tilbake fra Amsterdam.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive