Mars

Polarisert spansk val

At utanrikspolitikk ofte er basert på innanrikspolitiske vurderingar, det er Spania anno 2008 eit godt døme på, skriv førsteamanuensis Johannes Nymark i ein kronikk i Dagbladet torsdag 6. mars 2008.

Publisert: 06.03.2008
Les hele saken


Jentegangen 2008

Jentegangen arrangeres for tidende gang i år, og NHH satser som vanlig på å stille sterkt. Årets arrangement finner sted 6. mai, og dersom du er interessert i å være med, ta kontakt med May-Britt Rød.

Publisert: 31.03.2008


Garantert avkastning…?

Nordmenn har tapt omtrent 14 milliardar kroner på å la seg lure til såkalla garantert sparing. Møt fire forskarar som har kjempa mot finansakrobatar, skjulte gebyr og villeiande marknadsføring.

Publisert: 31.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Terra forverret krisen

Mens nordlandskommunene fikk boltre seg fritt i mediene, tuslet ledelsen i Terra i bakgrunnen uten å vise handlekraft, mener førsteamanuensis Leif Egil Hem. Han tror den defensive krisehåndteringen fra Terra-ledelsen var med på å blåse opp høstens store finanskrise. Terra avviser dette. - Vi får se om to år hvem som har rett, sier Sigurd Ulven.

Publisert: 31.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Frode Steen og Øystein Foros

Stasjonene koordinerer bensinprisene

NHH-forskerne Øystein Foros (t.h) og Frode Steen mener bensinstasjonene i Norge koordinerer bensinprisene, noe kundene taper penger på. Ved å annonsere veiledende priser på sine nettsider kan aktørene på markedet tilpasse seg hverandre. I dag følger markedet en syklus med høyest pris på mandag og billig bensin på søndag. Nå mener de at selskapene må forbys å publisere veiledende priser på nettet.

Publisert: 29.03.2008
Les hele saken | Forskning


Gerd-Liv Valla

Mellom pusekatt og Machiavelli

- Jeg tror at hvis jeg hadde gjort slik pressen krevde, og lagt meg flat, flat, flat, ville jeg vært LO-leder på sjuende året. Men folk som har engasjement som sitt habitat, kan ikke gjøre det, sa Gerd-Liv Valla på seminar i AFFs Toppledernettverk.

Publisert: 28.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Ledig stilling som personalkonsulent ved Norges Handelshøyskole

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som personalkonsulent på personal- og organisasjonsavdelingen.

Publisert: 28.03.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Ola H. Grytten

Norge i 2008

Hva var det egentlig som gikk galt i fjor? Hva vil skje videre i 2008?

Publisert: 28.03.2008
Les hele saken


Jentedagen virker

NHHs jentedag ble arrangert 7. mars og fikk mye oppmerksomhet i mediene. Martine Kirkebø var en av de utvalgte deltagerne på jentedagen i 2007, og er blant de som lot seg overtale til å velge NHH.

Publisert: 28.03.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Astrid Kunze

Tviler på effekt av likelønnsforslag

Mens kvinner lønnsmessig sakker akterut i småbarnsperioden, synes menns lønninger å øke noe når de får barn. Dette er et resultat førsteamanuensis Astrid Kunze finner i sin forskning, basert på nye, norske data. Hun tviler på om Likelønnskommisjonens forslag om en tredelt svangerskapspermisjon vil ha positive effekter.

Publisert: 27.03.2008
Les hele saken | Forskning


Ukritisk bruk av belønningssystemer

- Norsk arbeidsliv tar ukritisk i bruk motepregede ledelsesverktøy og ledelsesteknikker, mener psykolog og ledelseskonsulent Bjørn Helge Gundersen.

Publisert: 27.03.2008
Les hele saken | Forskning


Gerd-Liv Valla

Ny NHH Bulletin ute

Vil en tvungen tredeling av svangerskapspermisjon redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn? Førsteamanuensis Astrid Kunze ved Institutt for samfunnsøkonomi er kritisk. Dette er én av sakene i årets første nummer av NHH Bulletin. Og møt Gerd-Liv Valla på AFFs Topplederledernettverk: - Jeg tror at hvis jeg hadde gjort slik pressen krevde, og lagt meg flat, flat, flat, ville jeg vært LO-leder på sjuende året.

Publisert: 26.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Næringslivets menneskerettighetsansvar

"Money talks, but does it smell? - Næringslivets menneskerettighetsansvar". Det er tittelen på foredraget Beate Slydal fra Amnesty Norge holder på NHH onsdag 2. april.

Publisert: 25.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Førsteamanuensis i matematikk/anvendt matematikk

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som førsteamanuensis i matematikk/anvendt matematikk knyttet til Institutt for foretaksøkonomi.

Publisert: 18.03.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Plattform på norsk sokkel
Foto: Øyvind Hagen / StatoilHydro

Etisk forvaltning koster

NHH-professor Thore Johnsen advarer mot at oljefondet velger å investere i selskaper kun ut fra etiske kriterier. For stor risiko kan bli resultatet dersom såkalt "positiv selektering" blir en realitet.

Publisert: 17.03.2008
Les hele saken | Forskning


UKEmaskotten Orvil

Vel blåst

UKEN er over for denne gang. 19 dager med fest og moro setter sine tydelige spor på både mennesker og bygningsmasse, men ifølge Arvid Fredheim har det aldri vært bedre kontroll på vakthold og opprydning i etterkant.

Publisert: 14.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Siviløkonomstudentar

Siste frist for siv.øk-tittelen

Våren 2008 er siste frist for å fullføre det fireårige siviløkonomstudiet. Dei som ikkje har bestått alle kurs og fått godkjent siv.øk-oppgåva innan 20. juni misser sjansen til å få tittelen siviløkonom.

Publisert: 14.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Victor Norman
Foto: Trond Hansen

Hva nå, velferdsstat?

Den norske velferdsstaten står ovenfor svært store utfordringer fremover. Victor D. Norman argumenterte for å bygge et nytt system fra grunnen av da Stortingets finanskomité torsdag ble satt på skolebenken på NHH.

Oppdatert med bilder fredag 14/3.

Publisert: 13.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Norwegian-sjef Bjørn Kjos
Foto: Jan Lillehamre

Bjørn Kjos om fly og ledelse

For et fullsatt Aud.Max holdt Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, gjesteforelesning i kurset Sol020 - psykologi og ledelse. Det var en toppleder i godt humør og mye på hjertet som fortalte om sin suksess med Norwegian.

Publisert: 13.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Rolf Jens Brunstad

Is Rural Norway Becoming a Culture Park?

In the future of Norwegian agriculture the role of the farmer could be more of "park curator" rather than producer of raw goods, believes NHH-professor and agricultural economist, Rolf Jens Brunstad.

Publisert: 13.03.2008
Les hele saken


Forskerforbundet

Ny generalsekretær i Forskerforbundet

Torsdag 13. mars ble det offentliggjort at Sigrid Lem blir Forskerforbundets nye generalsekretær på fast basis. Lem har vært fungerende generalsekretær siden Kari Kjenndalen sluttet i februar.

Publisert: 13.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Finanskomitéen 2002

Finanskomitéen på NHH 13. mars

Stortingets finanskomite kommer til NHH torsdag 13. mars. Et spennende faglig program er satt sammen for komitéens besøk som også sammenfaller med seminaret om velferdsstatens framtid.

Publisert: 13.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Einar Hope
Foto: Sigrid Folkestad

ECT 2008: Må se energi, klima og teknologi i sammenheng

17. og 18. april arrangerer sentrale kompetansemiljøer innenfor energi, klima og teknologi i en internasjonal konferanse i Bergen. - Vi har fått anerkjente energi- og klimaendringseksperter til konferansen. Foredragene ligger i skjæringsfeltet mellom energi, klima og teknologi, sier Einar Hope. Både ansatte og studenter ved NHH kan nå melde seg på til konferansen.

Publisert: 12.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Jan I. Haaland
Foto: Torgeir Uberg Nærland

Bred skepsis til sammenslåing

- Størrelse er ikke synonymt med kvalitet, fastslo rektor Jan I. Haaland i sin innledning til åpent møte om Stjernø-utvalgets innstilling.

Publisert: 11.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Jentene kommer!

Over 100 jenter fra hele landet inntok fredag NHH for å delta på årets Jentedagen. Tromsøjentene Inger Norli (18) og Johanna Øberg (20) forteller begge at de sterkt vurderer å gjøre NHH-studenter av seg til høsten.

Publisert: 11.03.2008
Les hele saken | Nyheter


15. mars er fristen for å søke om forskningstermin

Personal - og organisasjonsavdelingen minner om at fristen for å søke om forskningstermin er 15. mars.
Søknaden gjelder forskningstermin for henholdsvis 2. og/eller 3. semester etter søknadsfristen.

Retningslinjer, søknadsskjema, mal for forskningsplan og rapportering fra forskningstermin finnes på personal- og organisasjonsavdelingens nettsider.

Publisert: 10.03.2008


Økonometrileker i Amsterdam

For første gang skal NHH delta i The Econometric Game. Stud.NHHs mest lovende økonometristudenter konkurrere med eliten av Europas likesinnede 7. og 8. april.

Publisert: 07.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Åpner for øremerking

Forskningsminister Tora Aasland åpner i dag for øremerking av stillinger til kvinner i vitenskaplige stillinger. - Øremerking av vitenskaplige stillinger er et tiltak vi vet virker, sier Aasland i en pressemelding.

Publisert: 07.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Rolf Jens Brunstad

Blir bygde-Norge kulturpark?

I fremtidens norske landbruk kan bondens funksjon være mer som "parkforvalter" enn som råvareprodusent mener NHH-professor og landbruksøkonom Rolf Jens Brunstad.

Publisert: 07.03.2008
Les hele saken | Forskning


Vietnam

Internasjonale studenter presenterer ny landsrapport

I samarbeid med studenter fra NTNU og BI har fire internasjonale studenter ved NHH laget en rapport om markedsmulighetene i Vietnam. Dette presenterer de i Bergen Næringsråd 1. april.

Publisert: 06.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Prosjektteamet

Stor interesse for portalprosjektet

NHH har mottatt 13 forespørsler om å delta i konkurransen om å utvikle virksomhetsportal for høyskolen. I løpet av de to neste ukene skal prosjektteamet (bildet), finne ut hvilke leverandører som inviteres til videre dialog.

Publisert: 05.03.2008
Les hele saken | Interne meldinger


Mette Bjørndal

Første kvinnelige professor på foretak

Mette Bjørndal ble tirsdag 4. mars utnevnt til professor ved Institutt for foretaksøkonomi. - Det føles veldig godt, sier hun om opprykket, og skryter av miljøet på instituttet.

Publisert: 04.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Styremøte: Likestilling, strategi og karriereveiledning

NHHs styre godkjente på styremøtet 21. februar en helhetlig handlingsplan for likestilling i vitenskapelig stab. Styret har blant annet vedtatt økonomiske virkemidler som skal tas i bruk for å sikre bedre kjønnsbalanse.

Publisert: 04.03.2008
Les hele saken | Interne meldinger


NHH

Åpent møte om Stjernø-utvalgets innstilling og NHH

Mandag 10. mars klokken 12:15 holdes det et åpent møte i Karl Borchs auditorium om Stjernø-utvalgets innstilling.

Publisert: 04.03.2008
Les hele saken | Arrangement


ECT-konferansen 2008

NHH stiller med flere fagpersonligheter på en stor energikonferanse i Grieghallen 17. og 18. april. Konferansen er en oppfølger til Energy Foresight Symposium som ble arrangert i 2006 og 2007.

Publisert: 04.03.2008
Les hele saken | Arrangement


Jentedagen

Jenter, jenter, flere jenter!

De er mange. Og de kommer fra hele landet. Fredag 7. mars åpner NHH dørene for nærmere 100 norske jenter som er nysgjerrige på økonomi. Målet er å få dem til å studere på NHH.

Publisert: 03.03.2008
Les hele saken | Nyheter


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive