Jentene kommer!

Over 100 jenter fra hele landet inntok fredag NHH for å delta på årets Jentedagen. Tromsøjentene Inger Norli (18) og Johanna Øberg (20) forteller begge at de sterkt vurderer å gjøre NHH-studenter av seg til høsten.

11.03.2008 - Torgeir Uberg Nærland


Begge jentene gir uttrykk for at de synes det er stas å bli invitert til Jentedagen på NHH, og at de har hatt stort utbytte av dagen.

- Opplegget er kjempebra! Jeg tror at presentasjonene av de forskjellige studiene og fagretningene som vi har hørt gir et realistisk inntrykk av hva det vil si å studere økonomi ved NHH, forteller Norli.

- I tillegg virker det som om det er veldig godt sosialt miljø ved NHH, legger Øberg til.

Innholdsrik dag

Etter guidet tur rundt på høyskolen ventet velkomsttale av rektor. Siden fulgte presentasjoner om fag- og studiemiljø ved NHH samt karrieremuligheter etter endt utdannelse, før jentene avsluttet en lang og hektisk dag med UKEN og revy.

De to tromsøværingene forteller at de har fått et veldig godt inntrykk av NHH og at de begge har latt seg imponere av engasjerte studenter og flinke forelesere.

- Det var spesielt gøy med de kvinnelige foreleserne som hold presentasjon for oss, forteller Øberg.

Inger Norli og Johanna Øberg
TILBAKE IGJEN TIL HØSTEN? Tromsøjentene Inger Norli (t.v.) og Johanna Øberg fikk et godt inntrykk av NHH under Jentedagen.
Foto: Torgeir Uberg Nærland

Likestillingsbevisste jenter

Jentene er samstemte om at det er positivt at NHH har som mål å rekruttere flere jenter i fremtiden, og mener at Jentedagen er et steg i riktig retning.

- Det er for få kvinnelige økonomer og for få kvinnelige ledere, fastslår Norli.

- Det bør være likevekt av menn og kvinner i de forskjellige yrkene på arbeidsmarkedet. Derfor bør det også bli flere menn i typiske kvinneyrker, legger Øberg til.

Farvel til Tromsø?

På spørsmål fra Paraplyen om de har bestemt seg for å søke på NHH til høsten svarer de begge ja.

- Det heller mer og mer mot NHH, forteller Norli.

- Jeg hadde egentlig tenkt å studere økonomi i Tromsø, men nå ser det kanskje ut til at jeg heller vender nesen sørover, mot Bergen og NHH, avslutter Øberg.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive