Styremøte: Likestilling, strategi og karriereveiledning

NHHs styre godkjente på styremøtet 21. februar en helhetlig handlingsplan for likestilling i vitenskapelig stab. Styret har blant annet vedtatt økonomiske virkemidler som skal tas i bruk for å sikre bedre kjønnsbalanse.

04.03.2008 - Asle Haukaas og Kristian T. Marthinsen


I punkt 1a i modellen for økonomiske virkemidler vedtok styret at det skal gis et engangshonorar, eller fast komponent, per tilsatt kvinne i planperioden som strekker seg fra 2008 til 2010. Den er på kr. 50.000 for nyansatte kvinnelige postdoktorer og kr. 125.000 per nyansatt førsteamanuensis/professor. Det tidligere punkt 1b ble besluttet strøket fra likestillingsplanen.

Styret har satt av 1,2 millioner kroner til likestillingstiltak i 2008. Disse fordeles med kr. 300.000 til tiltak for å rekruttere flere kvinner til studier ved NHH, mens kr. 900.000 går til tiltak for å rekruttere flere kvinner til vitenskapelige stillinger/ledende stillinger i akademia.

Styret vedtok også at det skal etableres en mentorordning for kvinnelige tilsatte i førsteamanuensisstilling.
- Dere får utrolig mye igjen for relativt liten innsats, men sørg for at de som blir mentorer vet hva det vil si. Det sa eksternt styremedlem, Marit Reutz, som er prosjektleder i Telenor Nordic HR.

Både nasjonale og internasjonale eksterne mentorer skal knyttes til NHHs kvinnelig forskere. Styret skal i fremtiden også diskutere om kvinner i lavere forskerstillinger også skal få benytte seg av mentorordningen.

Rullering av strategiprogrammet

Styret vedtok en plan for rullering av strategiprogrammet inn i en ny fireårsperiode. Plan- og strategiutvalget (PSU) blir styringsgruppe for arbeidet, mens faglig og administrativ ledergruppe blir referansegrupper. Hele NHH-miljøet skal involveres i prosessen. Strategiplanen 2010-13 skal samordnes bedre med målene Departementet har satt for NHH, mens tiltaksdelen flyttes over til det ordinære, årlige rapporteringssystemet.

Nåværende styre ønsker å ferdiggjøre strategiplanen i sin periode (før sommeren), men slik at det nye styret til høsten kan justere planen.

Styret vedtok å opprette et nytt tilbud om karriereveiledning for studenter på NHH. Et tilbud vil bli prøvd ut i samarbeid med Karrieresenteret til Studentsamskipnaden i Bergen. Et karrieretilbud har vært etterlyst av EQUIS og studentene ved NHH. Tilbudet vil inneholde intervjutrening, personlig karriereveiledning og CV-/søknadsskriving.

Forøvrig vedtok styret å oppnevne Thore Johnsen (leder), Frøystein Gjesdal og Ingeborg Kleppe som ny FIBE-komité for 2009-11. Videre ble økonomirapport 2007, plan for aktivering av skolens eiendeler og å justere semesterstart vedtatt.

På nhh.no ligger nærmere informasjon om styret med innkallinger og protokoller fra møtene. Se http://www.nhh.no/Default.aspx?ID=13


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive