Jenter, jenter, flere jenter!

Jentedagen

De er mange. Og de kommer fra hele landet. Fredag 7. mars åpner NHH dørene for nærmere 100 norske jenter som er nysgjerrige på økonomi. Målet er å få dem til å studere på NHH.

03.03.2008 - Redaksjonen


Jentedagen på NHH ble innført med suksess i fjor. 100 studiesøkende jenter fra hele landet ble fløyet til Bergen for å møte Victor Norman, Alexander Cappelen og andre profilerte NHH-forskere.

Det gav resultater. NHH var Norges mest søkte utdanning i 2007 og kvinneandelen økte med 5,5 prosentpoeng. Målet er en stabil kvinneandel på over 40 prosent.

Hva er gøy med økonomi?
- Jentene var kjempefornøyd med besøket på NHH, forteller prosjektleder Eivind Drange.

De synes spesielt det faglige opplegget var inspirerende og interessant.
- Ved å la de studiesøkende oppleve NHH, kan vi gi et bredere innblikk av hva økonomifaget rommer. I år tar vi opp spørsmål som hva som er gøy med økonomisk styring og hva med mennesket oppi denne økonomien? Vi tror vi kan inspirere flere til å velge økonomiutdanning, sier Drange.

Etter de faglige aktivitetene, inviteres jentene på middag og revy.
- Vi har lagt Jentedagen til UKEN 08, da syder det av liv og aktiviteter på huset. Mer enn 900 studenter er engasjert i et av de største kulturarrangementene på Vestlandet.

Det kulturelle høydepunktet for jentene blir studentrevyen re: Revy. Kvelden avsluttes med Jan Eggum-konsert rundt midnatt. Så venter Kvinnedagen.

Fakta: Jentedagen

15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning.
Mer enn 40 000 kvinnelige søkere skal velge studiested i løpet av våren.
I 2007-opptaket var kvinneandelen på 42 prosent.

Les mer om Jentedagen på nhh.no/jenterKontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive