Første kvinnelige professor på foretak

Mette Bjørndal

Mette Bjørndal ble tirsdag 4. mars utnevnt til professor ved Institutt for foretaksøkonomi. - Det føles veldig godt, sier hun om opprykket, og skryter av miljøet på instituttet.

04.03.2008 - Knut André Karlstad og Sigrid Folkestad


Prorektor Gunnar E. Christensen overrakte blomster til den nybakte professoren, på vegne av høyskolen, rett etter at tilsettingsutvalget formelt hadde vedtatt opprykket.

Bjørndal avla doktograden ved samme institutt i 2000, også det som første kvinne. Hun har siden jobbet som førsteamanuensis innen fagområdene energiøkonomi, internregnskap og operasjonsanalyse. For tiden arbeider hun med et forskningsarbeid om områdeprising på Nord Pool.

Mette Bjørndal og Gunnar E. Christensen
Mette Bjørndal fikk overrakt blomster av prorektor Gunnar E. Christensen rett etter at professoropprykket var klart.
Foto: Knut André Karlstad

Godt miljø

Du er den første kvinnelige professoren på instituttet - er det viktig?
- Klart det er viktig, og jeg stortrives på instituttet. Det er et svært godt miljø på foretak, og det er jo tross alt flere kvinner her, også post doc-er og stipendiater. På høyere avdeling var det også en rekke kvinnelige forskere som jeg hadde nær kontakt med, blant andre førsteamanuensis Jøril Mæland, som er på samme institutt, og Kari Nyland, som er førsteamanuensis ved Trondheim Økonomiske Høgskole og har bistilling på regnskap. Det var et veldig godt miljø.

Har du noen gang angret på at du valgte forskningen som karriere?
- Nei, jeg har aldri angret på forskningen. Etter høyere avdeling på NHH har jeg trives utrolig godt. Men det har ikke vært en lett vei. Jeg har fått tre barn underveis, og det har blitt mye arbeid. Derfor betyr det også ganske mye å bli utnevnt til professor, avslutter Bjørndal.

Gledelig for instituttet

Instituttstyrer på Institutt for foretaksøkonomi, Terje Lensberg, er også svært tilfreds med å få sin første kvinnelige professor.

- Dette er svært gledelig for instituttet. Vi har jo sett at hun har vært i posisjon til å kvalifisere seg, og det er veldig gledelig at vi får vår første kvinnelige professor, sier han til Paraplyen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive