Bjørn Kjos om fly og ledelse

Norwegian-sjef Bjørn Kjos
Foto: Jan Lillehamre

For et fullsatt Aud.Max holdt Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, gjesteforelesning i kurset Sol020 - psykologi og ledelse. Det var en toppleder i godt humør og mye på hjertet som fortalte om sin suksess med Norwegian.

13.03.2008 - Alexander M. Sandvik


- Det nytter ikke å bare gi litt gass på rullebanen med en 737. Det er én ting som teller, og det er trottlene i bånn. Man må gi på for å ta av, sa Kjos i velkjent stil.

Full gass

Det har vært trottlene i bånn siden Norwegians begynnelse på 1990-tallet. Det var fusjonen mellom Sas og Braathens, samt konkursen til ColourAir, som ga markedsmuligheten til oppstart av Norwegian. Siden har det vært en opptur, men selvsagt med noen utfordringer.

Nå har han sterk tro på kostnadsbesparelser ved mer effektive fly som bruker mindre drivstoff. Dette på grunn av uro og økte oljepriser.

I foredraget konsentrerte Kjos seg om oppstart og drift av selskapet. I følge flysjefen handler det om å ha dyktige medarbeidere, og om å bruke tid på å legge en fremtidig strategi for selskapet.

- Du må alltid ansette medarbeidere som er dyktigere enn deg selv, og de må ha lov til å gjøre feil, var to viktige poeng Kjos trakk frem under gjesteforelesningen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive