UKErevyen til Chat Noir

UKErevyen re: Revy

Med nærmere 7.000 publikummere var UKErevyen re: Revy en kjempesuksess i februar. Nå flyttes hele oppsetningen til Oslo og settes opp på Norges mest tradisjonsrike revyscene. - Det må vel være enhver revysjef sin ønskedrøm å få sette opp forestillingen på Chat Noir, sier Fredrik Brede Loennecken.

09.04.2008 - Knut André Karlstad


Alle skuespillerne, danserne, orkesteret og annet nøkkelpersonell i revyen har sagt ja til å ta en uke av sommerferien til å spille re: Revy noen ganger til. Foreløpig er det satt opp to forestillinger fredag 20. juni.

- Aller mest gledelig har det vært å oppleve engasjementet blant ensemblet og de medvirkende i revyseksjonen. Fra instruktører og dansere til teknikere og scenearbeidere, har vi fått et rungende "Ja, dette har vi lyst til!" fra hver eneste én! Mange setter av en uke av ferie, jobb og internships til prosjektet, mens andre stiller opp med transport og losji til dem som trenger det. Det er godt å konstatere at dugnadsånden i UKEN fremdeles gjør seg gjeldende, selv når UKEN 08 offisielt er avsluttet og eksamensangsten har grepet tak i noen og enhver, sier revysjef Loennecken.

UKEN 90
DA. De risikable fra UKEN 90 gjorde suksess på Chat Noir. Ole Johannes Øvretveit omkranset av Nina Ulvnes(t.v.), Kristine Jensen, Elen Sofie Krohn og Mette Krogsrud.

Risikable?

I UKEN 08-organisasjonen hadde man lenge drømt om at en Chat Noir-oppsetning faktisk kunne la seg gjøre, dersom produktet viste seg å holde mål. At årets revy solgte såpass at man må ti år tilbake i tid for å finne lignende salg skulle vel tyde på akkurat det.

- UKEstyret og revyseksjonen har lekt med tanken lenge og hadde dette som et hårete mål allerede i strategiarbeidet, men det var jo først i etterkant av UKEN vi kunne konstatere at produktet faktisk var av høy nok kvalitet og interessen hos publikum til stede. Vi har brukt de siste ukene på å kartlegge og budsjettere, måle temperaturen og entusiasmen i organisasjonen og eksternt, og etter hvert besøke Chat Noir og hente tilbud på nødvendig utstyr og transport. Med alt det praktiske på plass var det ingen vei utenom: UKErevyen skal til Chat Noir! forteller en begeistret revysjef til Paraplyen.


UKEN 08
NÅ. UKEN 08 gjentar bedriften. Bak fra venstre: William Graham, Jonatan Asplin og Bodil Opheim Dale. Foran fra venstre: Jan Fredrik Tønnesen, Eirik Sønstebø og Hege Grøndahl.
Foto: Trond Hansen

Faktisk er dette ikke helt enestående i UKEsammenheng. Inspirasjonen til idéen er hentet fra revyen i 1990 - De risikable, som også var en kjempesuksess. Revysjef den gang var den ikke ukjente Christl Kvam, nåværende leder for Akademikerne.

Forlenger UKEN

- Størrelsen og rammene har kanskje endret seg siden den gang, men målet er det samme: Å gjenskape UKEfølelsen og la medvirkende og publikum få oppleve revymagien enda en gang. Med dette prosjektet kan vi jo en gang for alle konstatere at UKEN 08 forlenger livet - og at UKEN selv er blitt forlenget helt frem til sommeren, avslutter Fredrik Brede Loennecken.

Billettene legges ut for salg på billettluka.no fra tirsdag 15. april.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive