Rekordsøkning til AFA

AFA-student

AFA-studiet for finansanalytikere og spesialstudiene i Corporate Finance og Kapitalforvaltning opplever rekordstor søkning i år igjen. I år er det nesten 170 søkere til de 40 studieplassene i Autoriserte finansanalytikere (AFA), hvor en av fem er kvinner.

30.04.2008 - Red.


- Både søkertallet og kvinneandelen er nye rekorder. Det er spesielt hyggelig siden studiet i år feirer sitt 20-års jubileum. Dette representerer utvilsomt Norges mest populære executive-studier på masternivå, sier professor Thore Johnsen ved NHH.

Studiene er i samarbeid mellom NHH og Norske Finansanalytikeres Forening (NFF). NHH er faglig ansvarlig for kursinnhold, forelesninger og eksamener, og de fleste foreleserne kommer også fra NHH-miljøet. Et fullført spesialstudium sammen med AFA gir graden MBA i finans fra NHH.

Erfarne søkere

AFA-studiet er faglig og arbeidsmessig krevende og gir en bred dekning av relevante problemstillinger innenfor finans, regnskap og makroøkonomi. Studiet går over to år, med 12 langhelg-samlinger. Flesteparten av søkerne er siviløkonomer, eller lignende men det er også et stort antall sivilingeniører, jurister eller sosialøkonomer blant søkerne.

Søkernes arbeidsmessige bakgrunn er i år bredere enn vanlig, og i tillegg til finans, bank og forsikring arbeider mange av søkerne i revisjons-, konsulent- og industriell virksomhet. Søkerne har gjennomsnittlig syv års relevant arbeidserfaring etter fullført utdannelse.

Attraktive spesialstudier

Det er også rekordstor søkning til spesialstudiet i Corporate Finance, med hele 80 velkvalifiserte søkere til de 30 studieplassene, hvorav halvparten allerede har gjennomført AFA-studiet. Dette er et kortere intensivstudium, men som fordrer spesielt stor aktivitet fra deltakernes side gjennom løpende casediskusjoner og et avsluttende arbeid med en større spesialoppgave.

- Søknadsfristen for spesialstudiet i Kapitalforvaltning er fortsatt ikke gått ut. Vi forventer et betydelig antall søkere også til dette studiet, sier Thore Johnsen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive