Finans i fokus

Vårkonferansen 2008

Finans er hovedtema for årets Vårkonferanse den 20. mai. Foredragsholderne tar for seg finansiell økonomi i både inn- og utland, fortid og nåtid. - Vi håper programmet fører til diskusjoner både i og utenfor auditoriene, sier Per Ivar Gjærum.

11.04.2008 - Knut André Karlstad


Vårkonferansen går som planlagt tirsdag 20.mai. Alle foredragsholderne er på plass. Leder for programkomitéen Per Ivar Gjærum forteller at foredragsholderne som kommer fra Oslo har ordnet seg med transport på ulike vis.

-------------------
Tumulter i finansmarkedene har preget nyhetene både her hjemme og ute i lengre tid. I Norge har Terra-skandalen og finansinstitusjonenes mange og innviklede spareprodukter vært kilde til mye debatt, og mange presseoppslag. I USA har bankene havnet i trøbbel på grunn av krisen i det såkalte subprime-markedet.

Aktuelle problemstillinger, men ikke nye

Første foredragsholder er Stein Tønnesson, som er direktør i PRIO, Institutt for fredsforskning. Han vil snakke om det økonomiske forholdet mellom Kina og USA. Deretter vil Ola H. Grytten ta for seg krakk og kriser i et historisk perspektiv.

- Ola vil minne oss på at det har skjedd lignende ting tidligere. Noen ganger går nedgangene litt lengre enn andre, og han vil se på om det er paralleller tilbake i tiden, forteller Gjærum, som er leder i programkomitéen.

I lys av Terra-saken og finansinstitusjonenes mange kompliserte spareprodukter vil Thore Johnsen snakke om finansielle innovasjoner.
- Thore vil prate om nye produkter, og om alt er like ille. Det har vært mye fokus på dette temaet, forklarer Gjærum.

Einar M. Bull, Bjørn Kjos og Svein Aaser
TIDLIGERE DELTAGERE. Vårkonferansen trekker hvert år mange toppledere i norsk næringsliv. Her debatterer Einar M. Bull, Bjørn Kjos og Svein Aaser under konferansen i 2005.
Foto: Paul Amundsen

Håper på debatt

Vårkonferansen går som planlagt tirsdag 20.mai. Alle foredragsholderne er på plass. Leder for programkomitéen Per Ivar Gjærum forteller at foredragsholderne som kommer fra Oslo har ordnet seg med transport på ulike vis.

Børsdirektør Bente A. Landsnes vil ta for seg globalisering av finansmarkedene, og avdelingsdirektør i Kredittilsynet, Emil Steffensen, vil se på utfordringer for norske kredittinstitusjoner. Sofie Mathiassen, som er politisk redaktør i Dagens Næringsliv, vil avslutte Vårkonferansen med et innlegg om finans i norske medier. I tillegg vil et panel bestående av blant andre Aksel Mjøs stille med forberedte kommentarer underveis.

- Vi håper mange synes programmet er interessant og at Vårkonferansen er et fint sted å møtes. Vi håper det fører til diskusjoner både i og utenfor auditoriene, avslutter Per Ivar Gjærum.

Du kan lese mer om Vårkonferansen 2008 på konferansens egen hjemmeside. Her finner du også det fullstendige programmet. Påmelding til konferansen skjer kun etter personlig invitasjon.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive