April

Gode søkertall for NHH

Søkertallene fra Samordna opptak viser at 3602 søker studieplass ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Publisert: 29.04.2005
Les hele saken

Jan I. Haaland presenterte hovedtrekkene i program-erklæringen under dagens valgmøte.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Haaland ny rektor ved NHH

Jan I. Haaland ble i dag valgt til rektor ved NHH. Gunnar E. Christensen ble ny prorektor. Sammen skal de utgjøre NHHs faglige ledelse fra 1. august 2005.

Publisert: 29.04.2005
Les hele saken

Rektorvalget ved NHH er gjennomført. Like etter klokken 12.00 steg det hvit røyk opp fra høyblokken.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Hvit røyk over NHH

Da var det endelig klart. I dag, fredag 29. april, like etter klokken 12.00 steg det hvit røyk opp fra høyblokken. Valget er gjennomført: Jan I. Haaland er valgt til ny rektor og Gunnar E. Christensen til ny prorektor ved NHH.

Publisert: 29.04.2005
Les hele saken


Valg av styrerepresentanter

Det nærmer seg frister for fremsettelse av forslag til styrekandidater. Paraplyen bringer her en oversikt over forslagsfristene.

Publisert: 28.04.2005
Les hele saken


Burkart holder stabsseminar

Fredag 29. april har Institutt for foretaksøkonomi stabsseminar. Seminaret er ved
Mike Burkart fra Stockholm School of Economics. Temaet er Minority Blocks and Takeover Premia.

Publisert: 28.04.2005
Les hele saken

Harald Aaker disputerer for doktorgraden ved NHH fredag 29. april.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Disputas: Fiskeoppdrett og verdsettelse

Harald Aaker disputerer for doktorgraden ved NHH fredag 29. april med avhandlingen Fiskeoppdrett og verdsettelse - en analyse av resultatjustering og modeller for identifikasjon av slik aktivitet.

Publisert: 28.04.2005
Les hele saken


Invitasjon til 17. mai-frokost

Alle ansatte ved NHH med familie og venner er invitert til den tradisjonsrike 17. mai-frokosten på NHH. Onsdag 27. april er det billettsalg ved en stand i servicebygget, ellers kan man kjøpe billetter på org.sek frem til 6. mai.

Publisert: 27.04.2005
Les hele saken

TID OG STED

Tid: Valget begynner klokken 09.15, men folk oppfordres til å komme allerede klokken 09.00 for å registrere seg i manntallslisten.

Sted: Dag Cowards auditorium

Rektorvalg på fredag

Fredag 29. april er det klart for rektor- og prorektorvalg ved NHH. Valget foregår i Dag Cowards auditorium klokken 09.15. Paraplyen bringer her en programerklæring fra rektorkandidat Jan I. Haaland og prorektorkandidat Gunnar E. Christensen.

Publisert: 27.04.2005
Les hele saken


Lenke til studiehåndboken

Leter du etter studiehåndboken? Nå finner du en lenke under kategorien "Aktuelle pekere" på Paraplyen.

Publisert: 26.04.2005


Seminar og sommerfest på NHH

Onsdag 15. juni inviteres alle ansatte ved NHH til ettermiddagsseminar og sommerfest på NHH.

Publisert: 26.04.2005
Les hele saken


Lær å søke på Factiva

Onsdag 27. april holdes det et kurs i søking på nyhetsdatabasen Factiva. Det er fortsatt noen ledige plasser og interesserte er hjertelig velkommen.

Publisert: 26.04.2005
Les hele saken


Stabsseminar i dag

Institutt for samfunnsøkonomi holder stabsseminar i dag, mandag 25. april. Seminaret er ved Stefanie Haller fra European University Institute i Firenze. Temaet er Foreign entry, productivity and restructuring in Norwegian manufacturing.

Publisert: 25.04.2005
Les hele saken


Fiskeriministerens besøk avlyst

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsens planlagte NHH-besøk og foredrag om Norsk fiskeripolitikk er dessverre avlyst.

Publisert: 25.04.2005

Kvalitetssikringssystemet ved NHH konsentrerer seg i første rekke om studiekvaliteten. Bakgrunnen for innføringen av KS-systemer ved høyere utdanningsinstitusjoner finner vi i Kvalitetsreformen

Kvalitetssikring på nett

Det er nå opprettet nye nettsider om kvalitetssikringssystemet ved NHH. På disse sidene finner du all informasjon om systemet samlet på et sted.

Publisert: 25.04.2005
Les hele saken


Norge sist på FoU - men tar innpå

Norge ligger fortsatt lavest i Norden på forskning og utvikling, men det er bare Danmark som øker mer. Fra 2001 til 2003 steg den norske innsatsen med 12 prosent.

Publisert: 22.04.2005
Les hele saken


Pedalenes tid er her

- Bytt ut hestekreftene med muskelkreftene. Glem gasspedalen og tråkk heller til på sykkelpedalene. Finn frem tohjulingen, la bilen få hvile og bli med på årets "Sykle til Jobben-aksjon som begynner onsdag 27.april, lyder oppfordringen fra bedriftsidrettslaget.

Publisert: 22.04.2005
Les hele saken


Rocholl holder stabsseminar

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar på fredag. Seminaret er ved
Jörg Rocholl fra University of North Carolina. Temaet er Discriminatory Auctions with Seller Discretion: Evidence from German Treasury Auctions.

Publisert: 21.04.2005
Les hele saken

Maling og tegning er en bra oppvarming for å skape rom for skjøre og delikate kreative prosesser.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

- Studier i kreativitet blir stadig mer aktuelt, sier Geir Kaufmann (t.h). Her sammen med Marc A. Runco, professor II ved NHH, og NHH-professor Astrid Kaufmann.

- Jeg er interessert i kreativitet. Det sies jo at den kreative arbeider er fremtidens arbeider, sier Lars Vatneland som tar kurset som en del av mastergraden med hovedprofil i HRL.

Kreativitet er avgjørende for innovasjonsevnen i bedrifter og organisasjoner. Under en workshop på NHH fikk studentene jobbe med kreative prosesser.

Kreative treningsøkter på NHH

Kreativitet og innovasjon blir stadig viktigere i næringslivet. I to dager har flere NHH-studenter gjennomgått et kreativt treningsopplegg i aulaen - hvor maling, tegning og mentale ekskursjoner langs uvanlige sidespor er blant ingrediensene.

Publisert: 21.04.2005
Les hele saken

Tungoddens artikkel er et innlegg i den teoretiske debatten om fordelings-prinsipper innenfor politisk filosofi og Social Choice Theory.

(Arkivfoto: NHH/Stern)

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER


Bertil Tungodden har fått publisert en artikkel i det prestisjetunge filosofi-tidsskriftet Journal of Philosophy.

Jakten på det rettferdige

Økonomiprofessor Bertil Tungodden ved NHH er første nordmann på 36 år som får publisere en artikkel i det prestisjetunge filosofitidsskriftet Journal of Philosophy.

Publisert: 21.04.2005
Les hele saken


Konferanse om forskning og innovasjon

1.- 3. juni arrangeres det en nasjonal konferanse i Tønsberg om samhandlingen mellom næringsliv, offentlig sektor og utdanning og forskning for å få til utvikling og innovasjon.

Publisert: 20.04.2005
Les hele saken


Husk skjema ved legekontroll

Alle som har fått legetime, men som ikke har vært til helsekontroll ved Sandviksbodene før, bes om å fylle ut et skjema på forhånd. Skjemaet kan hentes hos Vivi Berdal i resepsjonen.

Publisert: 20.04.2005Forskningsdagene bringer forskning og kunnskap til den allmenne bergenser, ung som gammel, gjennom foredrag, forskningsstasjoner, demonstrasjoner og forskningstorg. Her fra Forskningsdagene 2003. (Foto: HiB)

I fjor samlet Forskningstorget et par tusen mennesker. Nå øker NHH sitt engasjement på denne folkefesten for forskning og kunnskap. Her fra Forskningsdagene 2003.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER.

Bli med på Forskningsdagene i Bergen

Forskningsdagene i Bergen søker gode innspill fra NHH. - Vi trenger fagfolk fra NHH både til skoleprosjekt og foredrag under disse festdagene i september, sier informasjonssjef Asle Haukaas ved NHH.

Publisert: 18.04.2005
Les hele saken

Undersøkelsen om studenttilfredsheten inngår høyskolens Kvalitets-sikringssystem som skal evalueres av NOKUT høsten 2005.

Sjekker studenttilfredsheten

18.-26. april gjennomfører NHH en undersøkelse om studenttilfredshet blant bachelor- og masterstudentene. Her får studentene anledning til å komme med sin oppfatning av læringsmiljøet ved høyskolen.

Publisert: 18.04.2005
Les hele saken


Studentstipendier tildelt

Igjen har det vært mange velkvalifiserte søkere til de utlyste studentstipendiene rettet mot masterstudenter innen bedriftsøkonomisk analyse. Nå er stipendiene tildelt.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken


Cahuc holder stabsseminar

Institutt for samfunnsøkonomi inviterer til stabsseminar mandag 18. april. Seminaret er ved Pierre Cahuc fra University of Paris 1. Temaet er Optimum income taxation and layoff taxes.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken

Energisk NHH-miljø

Det er mye energi i omløp på NHH. I mars arrangerte NHH/SNF en forskningskonferanse i energiøkonomi. I august er det klart for en ny internasjonal energikonferanse på høyskolen.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken

Guro Rødsjø (14) er bombesikker på at ingen har hatt en like morsom arbeidsuke som henne. Her sammen med Knut Olsen før NRK-debatten.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Fem dager i NHH-universet

Rett før påske hadde Guro Rødsjø arbeidsuken sin på NHH. I denne rapporten skriver hun om sine nye arbeidserfaringer som kabel-drager, redaksjonsassistent, NRK-crew, sekretær og brannslokker.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken


Onsdagsseminar på mandag

Neste uke holdes onsdagsseminaret på mandag. Da får SOL besøk av Senior Lecturer Julia Balogun fra Cass Business School ved City University.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken


Grønmo ny UiB-rektor

Sigmund Grønmo vant en klar seier i rektorvalget ved Universitetet i Bergen med 53,75 prosent av stemmene.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken

- De som systematisk får tak i de beste hodene vil vinne på lang sikt, sa Statoilsjef Helge Lund da han besøkte NHH i går.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

- Vi gleder oss til årene vi skal jobbe sammen med denne kapasiteten, sa Lund om Mikael Rönnqvist (t.h).

Kampen om kompetansen

- Alle de lette oppgavene er realisert i olje- og gassindustrien. Kampen om kompetansen blir desto viktigere, sa Helge Lund da han besøkte NHH i går, torsdag 14. april. I den anledning har Statoil finansiert et gaveprofessorat ved NHH.

Publisert: 15.04.2005
Les hele saken


Lunsjmøte om handel i Bergen Næringsråd

Tirsdag 19. april arrangerer Karrieresenteret i samarbeid med Universitetet i Bergen og Bergen Næringsråd et lunsjmøte om handel og kompetanse. Påmeldingsfristen er mandag 18. april.

Publisert: 14.04.2005
Les hele saken


Garcia holder stabsseminar

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar på fredag. Seminaret er ved Dr. Diego Garcia fra Tuck School, Dartmouth. Temaet er Noise and aggregation of information in large markets.

Publisert: 14.04.2005
Les hele saken

Mikael Rönnqvist
Professor Mikael Rönnqvist er ny professor i økonomisk styring ved NHH. Professoratet er finansiert av Statoil
Foto: Asle Haukaas

Store forventninger til nytt gaveprofessorat

Konsernsjef Helge Lund i Statoil har store forventninger til gaveprofessoratet i økonomisk styring ved NHH og ser frem til et godt samarbeid med den nye professoren, Mikael Rönnqvist.

Publisert: 14.04.2005
Les hele saken

Den siste av professor Terje Hansens avslutnings-forelesninger går av stabelen neste onsdag.

Tid:Onsdag 20. april klokken 10.15-12.00
Sted: Auditorium C, NHH

- Det har utfoldet seg en betydelig kreativitet når det gjelder tilpasninger til skattesystemet, sa Hansen.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

I går holdt NHHs skatteekspert, Terje Hansen, den første av sine to avslutnings-forelesninger før han går av med pensjon i vår.

Om skattereformen og kreative tilpasninger

Milliarder har blitt unndratt fra beskatning på grunn av lovlige og ulovlige tilpasninger. Den nye skattereformen skal tette smutthullene - men også her åpner det seg ubegrensede muligheter for kreative tilpasninger, ifølge skatteprofessor Terje Hansen ved NHH.

Publisert: 14.04.2005
Les hele saken

NHH-Alumni og Statoilsjef Helge Lund foreleser på NHH i morgen.(Foto: Statoil)

Helge Lund besøker NHH

I dag kommer konsernsjef Helge Lund i Statoil på NHH-besøk. Han skal forelese om strategiske og etiske utfordringer i Statoil.

Publisert: 13.04.2005
Les hele saken

Førsteamanuensis Marita Kristiansen ved NHH disputerer 15. april for dr.art. graden ved Universitetet i Bergen.

Hvordan skille mellom nært beslektede fagområder?

Førsteamanuensis Marita Kristiansen ved NHH disputerer 15. april for dr.art. graden ved Universitetet i Bergen.

Publisert: 13.04.2005
Les hele saken

- Dette må nå kunne sies å ha blitt en tradisjon, sa professor Brunstad etter sentralbanksjefen hadde gjesteforelest for tredje gang i kurset SAM 200 ved NHH.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

Sentralbanksjef Gjedrem tok for seg flere sentrale sider av hvordan Norges Bank styrer pengepolitikken i Norge da han foreleste for NHH-studentene på tirsdag.

Gjedrem foreleste om norsk pengepolitikk

For tredje gang på to dager holdt sentralbanksjef Svein Gjedrem foredrag på NHH. I dag, tirsdag 12. april, tok han opp sentrale tema omkring utformingen av pengepolitikken i Norge.

Publisert: 12.04.2005
Les hele saken


Nygård holder onsdagsseminar

I morgen holder Arne Nygård onsdagsseminar. Temaet for seminaret er Measurement of Transaction Costs and Falsification Criteria: Toward Future Directions in Empirical Research on Transaction Costs Theory?

Publisert: 12.04.2005
Les hele saken


Nordhaug og Gooderham har redigert et spesialnummer av Managemenet Revue om spredningen av ulike typer ledelsesformer og personaltiltak fra USA til Europa.

Gjesteredaktører fra NHH

NHH-professorene Paul Gooderham og Odd Nordhaug har vært gjesteredaktører for et nylig utgitt spesialnummer av det velrenommerte internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Management Revue.

Publisert: 12.04.2005
Les hele saken


Ledere kan styrke sin legitimitet under kriser ved å la seg ”rituelt piske” gjennom å utvise ydmykhet og ta selvkritikk, ifølge Hillestads doktorgradsavhandling.

Hillestad disputerer

Tore Hillestad disputerer for doktorgraden ved NHH fredag 15. april med avhandlingen Toppledelsens troverdighet ved kriser. En studie av legitimitetsprosesser ved Åsgard-overskridelsene og Åsta-ulykken.

Publisert: 12.04.2005
Les hele saken

Er EU flinkere til å kontrollere bevegelser av arbeid, kapital mm enn til å slippe dem fri? Størst engasjement ble det om det de kalte det ømme temaet: hindringer for tsjekkisk arbeidskraft.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

De fem norske studentene sammen med en tsjekkisk presiserte at NHH-studenter ikke er gjennomsnittet av studenter i Bergen.


De tsjekkiske parlamentarikerne ble hilst velkommen til NHH av rektor Per Ivar Gjærum og John A. Andersen ved internasjonalt kontor.

Tsjekkiske parlamentarikere traff NHH-studenter

Tsjekkiske parlamentarikere kom mandag til NHH for å diskutere Norges framtid i Europa. Parlamentarikerne, som representerte ulike partier i Underhusets komité for EU affærer, hadde spesielt bedt om å få møte studenter ved NHH.

Publisert: 12.04.2005
Les hele saken


Rektorvalget

Ved fristens utløp 08.04.05 var det ikke innkommet alternative forslag til valgkomitèens forslag om Jan I. Haaland / Gunnar Christensen som rektor / prorektor. Innkalling til valgmøte er sendt som e-post til alle tilsatte, med innlagt rutine for pliktig bekreftelse av mottak og prosedyre for evt. forhåndsstemming.

Publisert: 11.04.2005


Terje Hansen holder avslutningsforelesninger

Onsdag 20. april holder professor Terje Hansen den andre av sine to avslutningsforelesninger om skattereformen.

Publisert: 11.04.2005
Les hele saken

At menn synes å overrapportere lønn i forhold til kvinner, er en av tolkningene Eivind Drange gjør seg for å forklare lønnsgapet mellom menn og kvinner i arbeidsmarkedsundersøkelsen.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Eivind Drange, førstekonsulent i Studieadministrasjonen, har utført Arbeidsmarkedsundersøkelsen blant NHH-kandidatene.


KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Attraktive NHH-kandidater

NHH-kandidatene er svært attraktive i arbeidsmarkedet. 85 prosent av siviløkonomene fra NHH er i jobb et halvt år etter eksamen, og arbeidsledigheten er på knappe 3,8 prosent, ifølge den nye arbeidsmarkedsundersøkelsen gjort ved NHH.

Publisert: 11.04.2005
Les hele saken

Siri Bakkevigs formelle avslutning ved NHH og FSK ble markert med en middag på Stupet. Siri Bakkevig (t.v.) sammen med professor Ingrid Simonnæs.
(Klikk på bildet for større utgave)

Siri Bakkevig pensjonerer seg

Siri Bakkevig ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon (FSK) er gått over i pensjonistenes rekker

Publisert: 11.04.2005
Les hele saken


SIØS Økonomisk Forum 2005

Tirsdag 12. april kl. 16.00 arrangerer Senter for internasjonal økonomi og skipsfart (SIØS) SIØS Økonomisk Forum 2005 på Hotel Bristol i Oslo. Tema for arrangementet er "Næringspolitikk i morgensdagens Norge", og spørsmål det fokuseres på er "Trenger vi næringspolitikk i vid eller bred forstand?" og "Bidrar dagens næringspolitikk til tilstrekkelig konkurransekraft?".

Publisert: 11.04.2005
Les hele saken


Besøk fra Tsjekkia

Norges Handelshøyskole får i dag besøk av en delegasjon parlamentarikere fra Tsjekkia. I den forbindelse vil det bli organisert et diskusjonsforum mellom politikerne og studenter, som omhandler ungdommers holdninger til europeisk integrasjon.

Publisert: 11.04.2005
Les hele saken


Stabsseminar mandag

Institutt for samfunnsøkonomi inviterer til stabsseminar på mandag ved Alexander Klemm, Institute for Fiscal Studies, London. Tema er "Globalization and the mix of wage and profit taxes".

Publisert: 08.04.2005
Les hele saken


Vikariat som studiesjef

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig vikariat (100 %) som studiesjef i 10 måneder, med mulighet for forlengelse. Studiesjefens nærmeste overordnede er administrerende direktør, og studiesjefen er en del av høyskolens administrative ledergruppe. Stillingen er tillagt budsjettansvar og personalansvar for teknisk-administrativt personale.

Publisert: 08.04.2005
Les hele saken


Ledige stillinger ved personal- og organisasjonsavdelingen

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig en 100% stilling og en 50% stilling som personalkonsulent.

Publisert: 08.04.2005
Les hele saken


Helsekontroll for ansatte

Personalavdelingen ber alle fast ansatte ta kontakt med telefonsentralen for å få time hos personallegen. Første ledige time for helsekontroll er onsdag 13.april.

Publisert: 08.04.2005
Les hele saken


Livsglad systematiker fyller 60 år.

Professor, Ph.D. Bernt Øksendal fyller 60 år 10. april. Han har vært engasjert som professor II ved Norges Handelshøyskole siden begynnelsen på 90-tallet, og har sin hovedstilling som professor ved matematisk institutt, Universitetet i Oslo.

Publisert: 08.04.2005
Les hele saken


Bedre resultater for SNF

Underskudd i 2003 ble snudd til overskudd i 2004. Etter finansposter hadde SNF et resultat på 1,9 millioner kroner.

Publisert: 07.04.2005
Les hele saken


- Desto eldre pasientene er og desto mer sammensatte lidelser de har, desto mindre er sjansen for at pasientene flytter på seg, sier Egil Kjerstad. (Foto: Stig Nøra)

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Pasienter som flytter har mindre ventetid

Pasienter som flytter til et annet sykehus har kortere ventetid og liggetid enn pasienter som velger å bli. Men det er de "lette" pasientene som flytter på seg, ifølge ny forskning fra SNF.

Publisert: 07.04.2005
Les hele saken


Gerard holder stabsseminar

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar på fredag. Seminaret er ved Bruno Gerard fra BI. Temaet er The Contagion Box: Measuring Financial Markets Co-movements by Regression Quantiles.

Publisert: 07.04.2005
Les hele saken

Selvik mener dagens toppledere har noe lære av de romerske keiserne. Under sine seierstog hadde de en slave som stod bak seg i vognen og sa: Husk at du er dødelig. (Alle foto: Magnus Stern)

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER


Arne Selvik i AFF ved NHH vil hjelpe ledere til å få ærlige tilbakemeldinger.

Løgn, taushet og innbilt fortreffelighet

- Før var det slik at lederen visste alt, visste best og ble først informert når noe gikk galt. Den tiden er det definitivt slutt på - og det får konsekvenser, sier seniorkonsulent og fagbokforfatter Arne Selvik i AFF.

Publisert: 07.04.2005
Les hele saken


"NHH banker BI"

Tittelen over er hentet fra ukeavisen Mandag Morgens omtale av hjemmesidene til vitenskapelig tilsatte. Ukeavisen har gjort en sammenligning av hjemmesidene for faglig ansatte ved de seks universitetene, NHH og BI. Bare Tromsø og NHH får godkjent.

Publisert: 06.04.2005
Les hele saken


Aslaug Johansen er død

Aslaug Johansen var en av de ansatte i telefonsentralen så tidlig som når høyskolen flyttet ut hit i 1963, og jobbet her til hun gikk av med pensjon.

Publisert: 06.04.2005
Les hele saken


Et landbruk i endring

Tirsdag holdt landbruksminister Lars Sponheim populærforedrag om WTO og norsk landbruk på NHH. Professor ved NHH, Rolf Jens Brunstad kom med en kommentar, og mente Sponheim var for optimistiske til hva Norge kan få ut av WTO-samarbeidet.

Publisert: 06.04.2005
Les hele saken


Sentralbanksjefen til NHH

Sentralbanksjef Svein Gjedrem holder gjesteforelesninger på NHH mandag og tirsdag. I tillegg vil han holde et foredrag for Finansgruppen (NHHS) mandag ettermiddag.

Publisert: 07.04.2005
Les hele saken


Sørafrikansk besøk til SFF

Torsdag 7. april kommer professor Rufus Gouws fra Universitetet i Stellenbosch og direktør Gjert Kristoffersen fra Universitetet i Bergen på besøk til Senter for fagspråkforskning (SFF).

Publisert: 06.04.2005
Les hele saken


Onsdagsseminarenes rolle

Denne ukens samling vil dreie seg om status for onsdagsseminarene så langt. Irene Nygårdsvik og Torstein Nesheim oppsummerer erfaringer, og interesserte kan komme med tilbakemeldinger og innspill.

Publisert: 05.04.2005
Les hele saken


Sponheim på besøk tirsdag

Tirsdag 5. april vil landbruksminister Lars Sponheim holde populærforedrag i Finn E. Kydlands auditorium. Temaet er WTO og landbruket.

Publisert: 04.04.2005
Les hele saken


Årsmeldingen klar

NHHs årsmelding for 2004 er nå tilgjengelig på nett. En kortversjon distribueres også på høyskolen og eksternt.

Publisert: 04.04.2005
Les hele saken


Ledig stilling: Forskningskoordinator

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig nyopprettet stilling som forskningskoordinator. Stillingen er plassert i direktørens stab, og er direkte underlagt administrerende direktør.

Publisert: 04.04.2005
Les hele saken


Mandagens stabsseminar avlyst

Dagens annonserte stabsseminar ved Institutt for samfunnsøkonomi er avlyst pga. sykdom.

Publisert: 04.04.2005

Gunnar E. Christensen
Jan I. Haaland

Valgkomiteens innstilling er klar

Jan I. Haaland og Gunnar E. Christensen er valgkomitéens innstilling til henholdsvis rektor og prorektor ved NHH for neste periode. Fristen for å melde motkandidater går ut 8. april.

Publisert: 01.04.2005
Les hele saken

Finn E. Kydland er Norges mest siterte samfunnsforsker med nærmere 1000 siteringer.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Kydland er Norges mest siterte samfunnsforsker

Finn E. Kydland, professor II og nobelprisvinner i økonomi, er Norges mest siterte samfunnsforsker. Kydland vil snart passere 1000 siteringer, ifølge Dag W. Aksnes som har skrevet en doktorgradsavhandling om vitenskapelige siteringer.

Publisert: 01.04.2005
Les hele saken


Bli med på Jentegangen 2005

Tirsdag 3. mai er det klart for Jentegangen 2005. Bli med og forsvar NHH-jentene sin ære og vinn nok en pokal. Alle NHH-jenter oppfordres derfor til å melde seg på innen 8. april.

Publisert: 01.04.2005
Les hele saken

Kjedet brukes av rektor ved offisielle markeringer. Her fra høstens immatrikulering.

Foto: Knut André Karlstad og Knut Strand

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

Det ble tidlig satt igang søk etter rektorkjedet, og frivillige brukte deler av torsdagen til leting. Foreløpig uten resultat.

Rektorkjedet forsvunnet

NHHs rektorkjede forsvant i går etter at rektor Per Ivar Gjærum hadde åpnet IT-avdelingens nye kontorfløy på Merino. Gjærum trenger nå tips og hjelp fra publikum for å få det verdifulle kjedet tilbake, og det utloves en dusør på 15.000 kroner til finneren.

Publisert: 01.04.2005
Les hele saken


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive