Mai

Kari Blom valgt til styremedlem

Valgresultatet for tilsatte i teknisk og administrative stillinger er nå klart. Paraplyen bringer her en oversikt over resultatet.

Publisert: 31.05.2005
Les hele saken


60 prosent økning til MIB

Antall søknader til masterprofilen International Business har økt med 60 prosent i år. Kvaliteten på søkerne er også mye bedre. English version

Publisert: 30.05.2005
Les hele saken


International Business applications up by 60 %

Applications for the International Business specialisation of the Master of Science programme have increased by almost 60 percent to 183 this year, the second highest level ever.

Publisert: 30.05.2005
Les hele saken

Fredag fikk MØST-kandidatene sine vitnemål.

Avslutning for MØST-kull

Fredag var det avslutning for MØST-kullet. Under en mottakelse på Stupet fikk kandidatene sine vitnemål og diplomer.

Publisert: 30.05.2005
Les hele saken


Kongelig besøk til NHH-etablering

Kronprinsparet innleder i dag en tre dager lang visitt til Polen. En av programpostene er et besøk til Warszaw University of Technology Business School (WUTBS) som ble etablert av NHH i 1991 sammen med HEC i Paris og LBS i London.

Publisert: 30.05.2005
Les hele saken

Rektor Per Ivar Gjærum har fått ett av Studentforeningens møterom oppkalt etter seg.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE


Per Ivar Gjærums møterom

Da Studentforeningen ønsket å takke rektor Per Ivar Gjærum for måten han har stilt opp for studentene på, ble de inspirert av høyskolens navnetradisjoner og døpte møterommet sitt til Per Ivar Gjærums møterom.

Publisert: 27.05.2005
Les hele saken


Stor søkning til AFA

AFA-studiet kan melde om stor søkning til høstens program. NHHs mest populære executive masterstudium har 110 søkere til 40 studieplasser - 20 prosent av søkerne er kvinner.

Publisert: 27.05.2005
Les hele saken


Mather holder onsdagsseminar

På onsdagsseminaret 1. juni vil Damien Mather fra Department of Marketing ved School of Business University of Otago, New Zealan holde et foredrag.

Publisert: 27.05.2005
Les hele saken


Valgresultatet er klart

Valgresultatet for tilsatte i undervisnings- og forskerstilling er nå klart. Paraplyen bringer her en oversikt over valgte styremedlemmer.

Publisert: 26.05.2005
Les hele saken


Cocco holder stabsseminar

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar på fredag 27. mai. Seminaret er ved Joao Cocco fra London School of Economics. Temaet er The Corporate Governance of Defined Benefit Pension Plans: Evidence from the United Kingdom.

Publisert: 26.05.2005
Les hele saken


Midler til bilateralt forskningsarbeid

Norges Forskningsråd lyser i disse dager ut mobiliseringsmidler for 2006 til prosjekter som kan bidra til økt bilateralt forskningssamarbeid med Tyskland og Frankrike. Søknadsfristen er 15. september 2005.

Publisert: 25.05.2005
Les hele saken


Påminnelse om valgmøter

Valgstyret minner om valget til styret torsdag 26. mai. For fast tilsatte i undervisnings- og forskerstilling begynner valget klokken 09.15 i auditorium Dag Coward. For midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstilling er tidspunktet klokken 11.15 samme sted.

Publisert: 25.05.2005


- Må unngå å bli et nytt Kuwait

- Vi må unngå at Norge blir et nytt Kuwait, som bare lever av å forvalte sin oljeformue, sa konsernsjef Svein Aaser i DnB NOR under sitt innlegg på Vårkonferansen som samlet et eksklusivt knippe av norsk næringslivs fremste aktører.

Publisert: 25.05.2005
Les hele saken


AFF studerer teknologi i lederutvikling

En banebrytende studie av bruken av teknologi i lederutvikling er nå i gang ved AFF. Studien skal dokumentere gjeldende beste praksiser, identifisere endringer og skissere fremtidige trender.

Publisert: 24.05.2005
Les hele saken

Astrid Kaufmann
- Dette var veldig hyggelig, sa Astrid Kaufmann etter hun fikk Bronsesvampen for vårsemesteret 2005.
Foto: Stig Nøra

Bronsesvampen til Astrid Kaufmann

Førsteamanuensis Astrid Kaufmann ved SOL har blitt tildelt Bronsesvampen for vårsemesteret 2005. Hun fikk prisen for sin evne til å engasjere studentene gjennom å prøve ut nye læringsformer.

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


Kaufmann på topp 50

NHH-professor Geir Kaufmanns artikkel "Two kinds of creativity" har blitt plukket ut blant de 50 beste i 2004 av Emerald Management Reviews.

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


Ny PC-avtale med bruttolønnstrekk

NHH har inngått avtale med Ementor/Edbergen om levering av hjemme PC/-Mac/bredbånd m.m. Påmeldingsfrist er 20. juni 2005.

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


Verdensledende psykolog besøker NHH

Tirsdag 31. mai er det duket for en gjesteforelesning på NHH av en av verdens ledende psykologer. Robert J. Sternberg er professor i psykologi og pedagogikk ved Yale University, hvor han også er leder for PACE-senteret som driver med intelligens og læringsforskning.

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


Sternberg holder seminar

Tirsdag 31. mai holder en av verdens ledende forskere på intelligens, Robert J. Sternberg et seminar på NHH. Temaet er Hvordan utvikler vi studentenes praktiske og kreative intelligens i en handelshøyskolekontekst?

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


NHO-president Erling Øverland vil holde et innlegg om utdanning, forskning og innovasjon under årets konferanse.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER

Svein Aaser kommer til Vårkonferansen 2005. Her vil han gå inn for en mer næringsvennligpolitikk for skape flere nasjonale ”champions”.

Rekordpåmelding til Vårkonferansen

I dag er det klart for Vårkonferansen 2005. Programkomiteen melder om rekordstor pågang til årets konferanse som retter oppmerksomheten mot viktige aspekter ved konkurranse sett fra både næringslivets og samfunnets perspektiv.

Publisert: 23.05.2005
Les hele saken


Onsdagsseminar er avlyst

Onsdagsseminaret onsdag 25. mai med Skandiabanken er avlyst. Neste onsdagsseminar blir 1. juni.

Publisert: 20.05.2005


Seminar og sommerfest for NHH-miljøet

15.juni inviteres det til seminar og påfølgende sommerfest på NHH med foredrag av nobelprisvinner Finn E. Kydland og vinsmaking på programmet.

Publisert: 20.05.2005
Les hele saken


Stabsseminar på mandag

Institutt for foretaksøkonomi og institutt for samfunnsøkonomi inviterer til felles stabsseminar på mandag 23. mai.

Publisert: 20.05.2005
Les hele saken

NHH-professor Siri Pettersen Strandenes sitter i en statlig opprettet likestillingskomité som står bak et nytt nettsted med informasjon om likestillingsproblematikk i akademia.

Nytt nettsted om likestilling i akademia

18. mai åpnet nettstedet "Ressursbank for likestilling i akademia". Her finnes informasjon og dokumentasjon som skal hjelpe likestillingsarbeidere og ledelse ved universiteter og høyskoler i arbeidet med å skape bedre kjønnsbalanse i forskningen.

Publisert: 20.05.2005
Les hele saken


Ledige legetimer

Tirsdag 24. mai har Sandviksboder Legepraksis ledige timer til helsekontroll for ansatte på NHH.

Publisert: 19.05.2005
Les hele saken


Stabsseminar i dag

Torsdag 19. mai har Institutt for foretaksøkonomi stabsseminar. Seminaret er ved Annette Vissing-Jørgensen fra Northwestern University. Temaet er Human Capital Risk, Stockholder Consumption and Asset Returns.

Publisert: 19.05.2005
Les hele saken


50 ministere til utdanningskonferanse i Bergen

I morgen, torsdag 19. mai, åpner utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet Bolognaprosessens ministerkonferanse om høyere utdanning i Bergen.

Publisert: 18.05.2005
Les hele saken

NHH lanserer et nytt utdannings-tilbud. Studiet er basert på ny NHH-forskning som viser at det er en økende etterspørsel i småbedrifts-sektoren etter rådgivnings-tjenester.

Paul Gooderham ved SOL har sammen med tre medforfattere skrevet en artikkel som er antatt i en internasjonal jubileumsbok.

NHH-artikkel i internasjonal jubileumsbok

Fire NHH/SNF-forskere står bak en artikkel som er antatt i en internasjonal jubileumsbok med de beste artiklene fra de siste 50 årene om småbedrifts- og gründerutvikling. Artikkelen er en del av et forskningsprosjekt som også har resultert i et nytt utdanningstilbud ved NHH.

Publisert: 18.05.2005
Les hele saken


Selart holder onsdagsseminar

I dag vil Marcus Selart holde foredraget "Unlocking organizational creativity: Two empirical studies from an R&D community".

Publisert: 18.05.2005
Les hele saken


Forsmak på Bologna-konferansen

Flaggene er heist til topps når utdanningspolitikere fra hele Europa kommer til NHH i dag for å delta på et formøte i forbindelse med Bologna-konferansen som arrangeres i Bergen 19.-20. mai.

Publisert: 18.05.2005


NHH i styret på forskning.no

Informasjonssjef Asle Haukaas er valgt inn i det nye styret i forskning.no.

Publisert: 13.05.2005
Les hele saken

Karianne Mjøs-Haugland

Ny medarbeider i Studieadministrasjonen

Karianne Mjøs-Haugland er tilsatt som opptaksleder i studieadministrasjonen.

Publisert: 13.05.2005
Les hele saken


Bjørndal ny styreformann i WorldFish Center

Professor II Trond Bjørndal ved NHH ble nylig valgt til styreformann i WorldFish Center. Den internasjonale organisasjonen har som mål å bekjempe fattigdom og sult ved å fremme fiskeri og akvakultur i utviklingslandene.

Publisert: 12.05.2005
Les hele saken


Reglementer og retningslinjer

Styret vedtok i aprilmøtet retningslinjer for organisering av institutter og reglement for valg ved instituttene. Dokumentene finner du også på personal- og organisasjonsavdelingens nettsider under "interne reglementer og retningslinjer."

Publisert: 12.05.2005


Stave ny leiar for UHR

Rektor Gunnar Stave ved Høgskulen i Volda er valt til ny leiar for Universitets- og høgskolerådet (UHR).

Publisert: 12.05.2005
Les hele saken


Dagens stabsseminar er flyttet til Aud. E.

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar fredag 13.mai. Seminaret er ved Luk van Wassenhove fra INSEAD. Temaet er Closed-Loop Supply Chains: Practice and Potential.

Publisert: 12.05.2005
Les hele saken


SNF bistår med NFR-søknader

Det nærmer seg fristen for en ny søknadsrunde i Norges forskningsråd. SNF har påtatt seg ansvaret for å gi veiledning og bistand for NHHs fagstab som ønsker å søke om midler.

Publisert: 11.05.2005
Les hele saken


Kunngjøring fra Valgstyret

Fristen for fremsettelse av forslag til kandidater til styret for tilsatte i tekniske og administrative stillinger er utløpt.

Publisert: 11.05.2005
Les hele saken

IKT-rapport


Utredningen om IKT i undervisning ble utført på oppdrag av Undervisnings- og forskningsdepartementet og er et tiltak under Program for digital kompetanse(PFDK).

Den fokuserer på infrastruktur, kompetanseutvikling i pedagogisk bruk av IKT, hvordan IKT brukes i undervisning og læring samt FoU knyttet til feltet. I tillegg har strategi vært belyst.

For nærmere informasjon se Norgesuniversitetet.

Høy IKT-kompetanse på NHH

En nasjonal rapport viser at NHH er på høyde med sine søsterinstitusjoner i bruk av IKT i undervisningen. Høyskolen kan også skilte med et høyt antall studenter og ansatte som har deltatt på ulike kompetansehevingstiltak innen dette området.

Publisert: 11.05.2005
Les hele saken


Presentasjon av CEMS Business prosjekt

CEMS studenter skal i dag presentere resultatene fra sine Business Projects i tre ulike bedrifter.

Publisert: 10.05.2005
Les hele saken


Etterlyser forslag til styrerepresentanter

I dag utløper fristen for forslag til nye styrerepresentanter i teknisk administrativ stilling.

Publisert: 10.05.2005
Les hele saken


Massasje på SOL

Servicebygget har fått et permanent massasjetilbud, nå er det også utplassert en elektronisk massasjestol på Merinobygget.

Publisert: 10.05.2005
Les hele saken


Om ledere og tidsmestring

Onsdag 11. mai er det klart for et nytt onsdagsseminar. Doktorgradsstipendiat Birthe Kåfjord Lange vil holde et innlegg om lederes tidssmestring.

Publisert: 10.05.2005
Les hele saken


Ledige timer for helsekontroll

Sandviksboder Legepraksis har noen ledige timer i mai og juni til helsekontroll for ansatte på NHH.

Publisert: 09.05.2005
Les hele saken


Dasgupta holder stabsseminar

Mandag 9. mai inviterer Institutt for samfunnsøkonomi og Institutt for foretaksøkonomi til felles stabsseminar. Seminaret er ved Amil Dasgupta fra Department of Accounting and Finance ved London School of Economics

Publisert: 09.05.2005
Les hele saken


Hansen's last crusade

Professor Terje Hansen retires after a long and distinguished career at NHH.

Publisert: 08.05.2005
Les hele saken

Professor Terje Hansen har blitt pensjonist.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Interview in english version

Hansens siste korstog

Professor Terje Hansen har nettopp blitt pensjonist etter en lang og begivenhetsrik karriere ved NHH. I dette intervjuet snakker han om sine tidlige studieår, forskning, kampen mot subsidier, HAS, SNF og - ikke minst - om skatt og jakten etter smutthull.

Publisert: 08.05.2005
Les hele saken


Nytt styre i SNF

SNF har valgt nytt styre. Victor D. Norman (nestleder), Inger Stensaker og Trond Bjørnenak er de tre nye styremedlemmene fra NHH.

Publisert: 06.05.2005
Les hele saken


Blikk på etikk

20.-21. juni holdes det en nasjonal konferanse om profesjonsetikk på NHH. Etiske utfordringer i markedsøkonomien, etiske dilemmaer i næringslivet og korrupsjonens lønnsomhet er noen av temaene som belyses.

Publisert: 06.05.2005
Les hele saken


Ledig stilling ved Norges Handelshøyskole

Ved Institutt for foretaksøkonomi er det ledig en 50 prosent stilling som vitenskapelig assistent ved seksjon for matematikk og statistikk. Stillingens varighet er inntil to år.

Publisert: 04.05.2005
Les hele saken


Kunngjøring fra Valgstyret

Paraplyen bringer her en oppdatert oversikt over forslagene på kandidater til styrerepresentanter. (Oppdatert 06.05 kl.12:37)

Publisert: 04.05.2005
Les hele saken


Etterlyser forslag til styrerepresentanter

I dag utløper fristen for forslag til nye styrerepresentanter i undervisnings- og forskerstilling. Valgstyret har mottatt noen forslag blant de fast tilsatte, men har ennå ikke fått noen forslag til kandidater blant de midlertidig ansatte i U/F-stilling.

Publisert: 04.05.2005
Les hele saken


Utdanningspris til samisk høgskole

Utdannings- og forskningsdepartementets utdanningskvalitetspris ble i år tildelt den samiske høyskolen Sámi allaskuvla.

Publisert: 04.05.2005
Les hele saken


Onsdagsseminar utsatt

Dagens planlagte onsdagsseminar med Trine Dahl er utsatt til høsten.

Publisert: 04.05.2005


Mer tid til styrerrollen

Styret vedtok på sitt siste møte blant annet å frikjøpe instituttstyrerne fra undervisning. Ordningen som vil tre i kraft fra høsten av, er en følge av at det er andre forventinger til styrerne som gjør det mer krevende å lede instituttene nå enn tidligere.

Publisert: 04.05.2005
Les hele saken

Årets pokal blir den åttende i samlingen for jenter ved NHH.
Glade deltakere på vei inn til suppestasjon NHH.
Mer allsang...
Glade jenter feiret med allsang etter å ha bragt en ny pokal hjem til NHH.

Ny pokal til jentene

Jentene fra NHH var glade og fornøyde da de ankom NHH i går kveld med nok en pokal fra jentegangen. Årets pokal var for å ha flest deltakere de åtte årene Jentegangen har vært arrangert.

Publisert: 03.05.2005
Les hele saken


Neary holder stabsseminar

Institutt for samfunnsøkonomi inviterer til stabsseminar tirsdag 3. mai. Seminaret er ved Peter Neary fra University College Dublin. Temaet er Multi-product firms and flexible manufacturing in the global economy.

Publisert: 02.05.2005
Les hele saken


Ledig stilling som driftsoperatør

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som driftsoperatør. Stillingen er lagt til teknisk avdeling.

Publisert: 02.05.2005
Les hele saken


Ledig stilling i studieadministrasjonen

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som førstekonsulent. Stillingen er lagt til studieadministrasjonen.

Publisert: 02.05.2005
Les hele saken


Bøker til frokost

Økt tilstrømming og lange køer har ført til at biblioteket nå åpner en halvtime tidligere om morgenen. Alle med en dragning mot bøker, aviser, tidsskrifter og andre bibliotektjenester om morgenen kan nå ta plass klokken 08.30.

Publisert: 02.05.2005
Les hele saken


Studiehåndboken i ny versjon

Studiehåndboken foreligger nå i omstrukturert versjon. Hensikten med omstruktureringen er å gjøre det enklere for studenter og ansatte å finne frem til nødvendig informasjon.

Publisert: 02.05.2005
Les hele saken


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive