Rektorkjedet forsvunnet

NHHs rektorkjede forsvant i går etter at rektor Per Ivar Gjærum hadde åpnet IT-avdelingens nye kontorfløy på Merino. Gjærum trenger nå tips og hjelp fra publikum for å få det verdifulle kjedet tilbake, og det utloves en dusør på 15.000 kroner til finneren.

01.04.2005 - Knut André Karlstad


Torsdag ettermiddag var rektor tilstede på Merino, for å offisielt åpne den aller siste fløyen av IT-avdelingens nye kontorlokaler. Med dette ble det markert at IT-avdelingens omfattende flytteprosess endelig er fullført. Etter seremonien valgte rektor å gå fra Merino og opp igjen til høyblokka. Det burde han kanskje ikke ha gjort.

- Siden vi har vært velsignet med så flott vårvær de siste dagene, valgte jeg å ta meg en liten spasertur etter at åpningsseremonien var over. Da jeg kom tilbake til kontoret merket jeg til min fortvilelse at rektorkjedet var borte.

På grunn av omfattende og høylytte opprydningsarbeider i og rundt Merinobakken de siste dagene er det derfor godt mulig at kjedet kan ha løsnet uten at Gjærum merket det.

- Det eneste jeg kan tenke meg er at det kan ha forsvunnet på veien opp igjen fra Merino, og at det fremdeles ligger i området rundt Merinobakken, dersom det ikke har blitt funnet, sier han.

Manngard
Det ble straks slått full alarm i studieadministrasjonen og en håndfull frivillige ansatte og studenter gikk deler av ettermiddagen manngard i Merinobakken på søken etter det verdifulle kjedet. Dessverre uten resultat.

- Jeg vil selvsagt legge meg flat og innrømme at dette er en tabbe jeg fullstendig må ta på min egen kappe. Dette er fryktelig leit, og noe jeg selvsagt skulle vært foruten. Men jeg håper og tror at kjedet vil komme til rette igjen, da jeg ikke kan se at det kan ha noen stor verdi for utenforstående, selv om kjedet naturligvis har en enorm affeksjonsverdi for oss.

Gjærum var også en liten tur innom personalkantinen og biblioteket før han gikk tilbake til sitt kontor, hvor han oppdaget tapet. Alt dette skal ha skjedd i tidsrommet mellom klokken to og tre torsdag ettermiddag.

Dusør til finneren
Ettersom letingen i går var resultatløs kalles det nå inn til et nytt søk i dag klokken 12.00. Frivillige kan møte opp ved utgangen av Service-bygget, ved kantinen, eller melde seg til nhh-paraplyen@nhh.no, slik at man også så tidlig som mulig kan iverksette en dør-til-dør-aksjon dersom dagens søk ikke fører frem. Det vil være enkel bevertning og forfriskninger til de som velger å ofre litt av arbeidsagen for å finne igjen det uerstattelige smykket.

Tips i saken tas også imot til samme epostadresse. Det er utlovet en dusør på 15.000 kroner til den som finner kjedet eller gir tips som fører til at denne, bokstavelig talt, kjedelige saken blir oppklart.

Det ble tidlig satt igang søk etter rektorkjedet, og frivillige brukte deler av torsdagen til leting. Foreløpig uten resultat.
Kjedet brukes av rektor ved offisielle markeringer. Her fra høstens immatrikulering.

Foto: Knut André Karlstad og Knut Strand

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive