Juli

Sterke tall for NHH

Opptakstallene som publiseres av Samordna opptak 19. juli viser at NHH nok en gang er blant de vanskeligste studiene å komme inn på i Norge, med en poenggrense på 52,9 i førstegangsvitnemålskvoten og 56,7 i ordinær kvote.

Publisert: 19.07.2013
Les hele saken | Nyheter


Problemer med ventilasjonen i Nybygget

Statsbygg har problemer med kjøling på ventilasjonen i Nybygget. NHH har klaget og dette er videresendt til OBAS, som har ansvaret i prøveperioden frem til årsskiftet 2013/2014. Driftsavdelingen NHH vil fortsette å purre på Statsbygg inntil problemet er løst.

Publisert: 29.07.2013


Barnehageplasser i Blokksberg Barnehage

Ansatte som har behov for barnehage plass i Blokksberg Barnehage bør søke om dette nå. Dette gjøres ved å gå inn på SiB sine hjemmesider hvor en søker via Bergen Kommune sin link. Det er per dags dato ingen ledige plasser, men det er viktig å få inn aktuelle søkere slik at en har mulighet til å fylle opp de ledige plassene som vil kunne oppstå i løpet av semesteret. NHH disponerer 19 plasserer i Blokksberg barnehage.

Publisert: 24.07.2013


Enfondighet

Kronikk: Jan Tore Sanners forslag om å dele opp oljefondet er noe som bør bli gjennomført, skriver Victor D. Norman i Dagens Næringsliv lørdag 20. juli.

Publisert: 22.07.2013
Les hele saken


Fiskeripolitikk for måkene?

Kommentar: Har vi blitt så rike at vi kan utvide velferdsstaten til også å omfatte måkene? spør Rögnvaldur Hannesson i E24 fredag 19. juli.

Publisert: 22.07.2013
Les hele saken


Den usynlige arbeidskontrakten

Kronikk: Arbeidsplassens dynamikk handler om mer enn standard ansettelseskontrakter. Den psykologiske kontrakten handler om våre forventninger til hva vi kan få igjen for arbeidsinnsatsen vår, utover det som står i den formelle arbeidskontrakten, skriver postdoktor Therese Sverdrup i Bergens Tidene onsdag 17 juli.

Publisert: 01.08.2013
Les hele saken


Paraplyen tek sommarpause

Paraplyen tek sommarpause fram til august. Det vil bli publisert nokre nyhende og meldingar i løpet av juli, men ikkje på dagleg basis. God sommar.

Publisert: 08.07.2013


Merinobygget (Foto: Eivind Senneset)

Merinostalgi

NHH-miljøet har forlatt Merino etter å ha vært leietakere i bygget siden høsten 1974. Like før storutflyttingen var fotojournalist Eivind Senneset på rundtur til forsker- og konsulentkontorer, på lesesaler og lager, i korridorer, kantiner og arkiver.

Publisert: 05.07.2013
Les hele saken | Nyheter


NHHs parkeringsplass (arkivfoto)

Nye parkeringsutfordringar

Samlinga av NHH-miljøet på ei adresse kan koma til å medføra parkeringsutfordringar når haustsemesteret byrjar.

Publisert: 05.07.2013
Les hele saken | Nyheter


Prestisjestipend til NHH studenter

NHH studentene Hans-Marius Lee Ludvigsen, Nicole Yuan Wang og Ken Xin Li har nylig mottatt Alarga-stipendet.

Publisert: 04.07.2013
Les hele saken | Nyheter


Markant samfunnsøkonom, uredd debattant og internasjonal forskningskapasitet fyller år

Norges Handelshøyskoles kanskje mest uredde, engasjerte og aktive debattant fyller i disse dager 70 år. Hans glitrende polemikk, kunnskapsrikhet og ironiske snert gjør ham til en ener. Tross sin Islandske bakgrunn fører han et glimrende norsk riksmål der humor og innsikt blir presentert, ofte med en elegant og uventet tvist.

Publisert: 05.07.2013
Les hele saken | Interne meldinger


Northug-effekten

Kronikk: Sponsorer som hevder at «laget er viktigst», for så å avslutte samarbeidet når Northug forsvinner, har et åpenbart forklaringsproblem, skriver postdoktor Siv Skard i Bergens Tidene onsdag 3. juli.

Publisert: 03.07.2013
Les hele saken


En prinsippsak

Er det rimelig å tro at det som mange gjør, i snitt er mer effektivt enn det som få gjør?

Publisert: 08.07.2013
Les hele saken | Nyheter


Overraskende lite ekstern finansiering

En studie av 11 000 selskaper viser at ekstern finansiering i et gjennomsnittlig år utgjør kun tolv prosent av alle midler. - Et overraskende lavt tall, mener NHH-forsker Michael Kisser.

Publisert: 04.07.2013
Les hele saken | Forskning


Treghet i bedriftene

Store omstillingskostnader kan føre til at industribedrifter reagerer tregt på endringer i omgivelsene. Fordi det er for kostbart, tilpasser ikke bedriftene seg optimalt og utnytter derfor ikke ressursene på den mest effektive måten.

Publisert: 03.07.2013
Les hele saken | Forskning


Seleksjon i krise

Til sin forbauselse fant de nesten ingenting om kriser i strategilitteraturen. Det har NHH-forskerne Lasse Lien og Eirik S. Knudsen gjort noe med.

Publisert: 02.07.2013
Les hele saken | Forskning


Stress i hierarkiet

Norske ledere er ikke stresset på grunn av jobben. Det viser resultater fra AFFs lederundersøkelse, som nærmere 3000 ledere har svart på. Det er folk lengre nede i hierarkiet som føler seg stresset.

Publisert: 01.07.2013
Les hele saken | Forskning


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive