FOCUS-workshop om internasjonale utfordringer

På torsdag fant den tredje Corporate Workshopen i FOCUS-programmet sted. Temaet var Internasjonal vekst og integrering.

10.06.2013 - Tobias Wichstrøm Munter


FOCUS corporate-workshopene finner sted to ganger i året, og er en møteplass for næringslivet og forskningsprogrammet FOCUS. Hensikten er at akademia og næringslivet skal møtes og diskutere aktuelle problemstillinger for å lære av hverandre.

Workshopen så på hvordan norske multinasjonale selskaper velger å organisere sin internasjonale virksomhet, hvorfor noen velger å ha en desentralisert struktur, mens andre velger tettere integrasjon, og mulighetene og utfordringene knyttet til å endre fra en desentralisert virksomhet til et mer globalt integrert selskap.

Eivind Karlsen (direktør People and Communication, Telenor Danmark), Johannes Neteland (Administrerende direktør i TTS) og Karin Aslaksen (tidligere konserndirektør for HR i Elkem og Orkla) delte hvordan deres bedrifter har organisert sin internasjonale virksomhet, og fortalte om hvordan organisasjonene hadde tenkt å organisere seg fremover for å møte fremtidige utfordringer.

Etterpå analyserte og kommenterte NHH-forskerne Inger Stensaker og Paul Gooderham eksemplene og erfaringene til bedriftene.

FOCUS er finansiert av næringslivet og har 7 corporate partners: Statoil, Telenor, Deloitte, NARF, Gjensidige, DNB og McKinsey. Programmet inkluderer også prosjektpartnerne: TTS, Miles, NFF og Abelia.

Les mer om FOCUS på forskningsprogrammets blogg.

Deltagerne minglet og diskuterte før workshopen.
Professor Inger Stensaker, leder av forskningsprogrammet, åpnet arrangementet.
Eivind Karlsen (Telenor) hadde kommet rett fra krisemøte i Danmark for å snakke om Telenors internasjonale organisasjonsstruktur.
Det var en aktiv forsamling som møtte opp som diskuterte og stilte spørsmål.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive