Arrangerer internasjonal organisasjonsworkshop

Sven Haugland og Nikolai J. Foss (Arkivfoto: Eivind Senneset/Hallvard Lyssand)

Tilnærming mellom teoriretningene organisasjonsøkonomi og organisasjonskapabilitet står sentralt når en rekke meritterte forskere innen disse feltene samles til workshop på Solstrand Hotel og Bad i regi av SOL-professorene Nikolai J. Foss og Sven Haugland.

27.05.2010 - Hallvard Lyssand


Fra torsdag kveld til lørdag er 21 forskere fra en rekke utdanningsinstitusjoner i Europa og USA samlet på Solstrand til et sommerseminar med tittelen "Organizational Economics and Organizational Capabilities."

- Organisasjonsøkonomi og teori om organisasjonskapabilitet er dominerende teorier om virksomheten. De som er tilhengere av sistnevnte har lenge kritisert organisasjonsøkonomi for å overse at virksomheter er heterogene på grunn av deres heterogene vitensressurser. Omvendt har organisasjonsøkonomer kritisert kapabiliteter for å være uklare konstruksjoner som ikke rekker særlig langt forklaringsmessig.

- Men de senere år har det vært en betydelig tilnærming mellom disse to teoriretningene, og workshopen skal avspeile dette, forklarer professor Nikolai J. Foss (NHH/CBS).

Foss og SOL-kollega Sven Haugland er vertskap for seminaret, som blir arrangert med økonomisk støtte fra NHH og SNF.

Flere av deltakerne er fremtredende fagfolk som har markert seg i debatten som er nevnt over.

- Blant annet kommer professor Sidney G. Winter fra Wharton og professorene Todd Zenger og Nick Argyres fra Washington University, som alle tre er ekstremt meritterte forskere, sier Foss.

Arrangementet er tett knyttet til en kommende spesialutgave av tidsskriftet Organization Science.

Spesialutgaven blir redigert av Nikolai Foss, Todd Zenger, Nick Argyres og Teppo Felin, og arbeidene som blir presentert under Solstrand-seminaret er artikler som har fått en såkalt "revise and submit" i tilknytning til spesialutgaven.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive