Utfordringer for det norske utdanningssystemet

Professor Kjell Gunnar Salvanes la i dag frem en rapport om det norske utdanningssystemet. Rapporten konkluderer blant annet med at stadig flere elever dropper ut av videregående skole, og at flere og flere går permanent over på trygdeytelser når de er i 30-årene.

03.01.2008 - Red.


Sammen med Jarle Møen, Torbjørn Hægeland, Oddbjørn Raaum og Kjetil Bjorvatn har Salvanes skrevet rapporten Veien mot kunnskapslandet - utfordringer for det norske utdanningssystemet.
Les hele rapporten.

Resultatene fra utdanningsforskningen har ført til flere presseoppslag:
- Færre tar høyere utdanning (Neste Klikk)
Slakter norsk skole (Nettavisen)
En av tre dropper ut av videregående (Nettavisen)
Vil ha lønnskamp mellom lærerne (Stavanger Aftenblad)
Flere kutter ut skolen (Adressa)

Den siste måneden har SNF publisert flere rapporter.
De kan lastes ned fra SNF sine hjemmesider.

Vindkraft
I november 2007 la Finn R. Førsund, Balbir Singh, Trond Jensen and Cato Larsen frem rapporten Wind power, network congestion and hydro resource utilisation in the Norwegian power market.
Les hele rapporten

Kartlegging av holdninger til sykefravær i Norden
Svenn-Åge Dahl, Tor Helge Holmås, Frode Skjeret og Egil Kjerstad har levert en rapport hvor holdninger til sykefravær i de nordiske landene har blitt studert.

Noen av de viktigste funnene i studien viser at kvinner, eldre, ansatte i privat sektor og arbeidstakere i full stilling har mer restriktive holdninger til fravær sammenlignet med andre. Videre finner forskergruppen at det er relativt små variasjoner innenfor det enkelte land i forhold til hvor restriktive holdninger arbeidstakerne har til sykefravær.
Les hele rapporten


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive