CSI under nytt lederskap

Tor Wallin Andreassen (Foto:Hallvard Lyssand)

Mandag 2. september tiltrådte Tor Wallin Andreassen i stillingen som ny leder for Center for Service Innovation (CSI). In English.

03.09.2013 - Shreya Nagothu


Tor Wallin Andreassen er utdannet siviløkonom fra NHH, og kommer nå tilbake i stillingen som senterleder for CSI og professor i markedsføring ved Institutt for strategi og ledelse.

- Jeg har jobbet med tjenester og innovasjon de siste årene, og synes det er et veldig interessant område å lære mer om. Jeg ble nettopp ferdig med et forskningsrådsprosjekt som var en slags forløper til CSI, og ser CSI og NHH som en fantastisk mulighet til å fortsettelse dette arbeidet, sier Andreassen om hvorfor han valgte denne stillingen.

Andreassen mener at CSI er et nasjonalt anliggende og at NHH som vertsinstitusjon kan gi et viktig bidrag til den videre utviklingen av Norge gjennom dette prosjektet.

- Utover den personlige motivasjonen av å jobbe i et godt forskningsmiljø, føler jeg at jeg kan være med på og bidra til et nasjonalt løft i tjenesteinnovasjon gjennom CSI, forteller Andreassen.

Som leder for CSI skal Andreassen koordinere gjennomføringen av aktivitetene for å nå målene for senteret. I tillegg vil det være viktig å involvere de forskjellige instituttene på NHH rundt innovasjon, gjennom CSI, for å markere NHH internasjonalt innenfor dette feltet.

Fra BI til NHH

Han har tidligere vært professor i markedsføring og instituttleder ved Handelshøyskolen BI.

Andreassen er i tillegg økonomidoktor fra Stockholms Universitet - Företagsekonomiska institutionen, og har pedagogisk utdanning og trening fra Vanderbilt University og Harvard Business School i USA, i tillegg til forskningsopphold ved internasjonale universiteter.

Hans vitenskapelige arbeider er publisert i ledende journaler og mottatt en rekke forskningspriser. På cv-en har han også at han er grunnlegger av Norsk Kundebarometer og den årlige Johan Arndt markedsføringskonferansen. På NHH skal han, i tillegg til CSI, utvikle og forelese på et nytt masterkurs i tjenesteinnovasjon.

Andreassen selv tror at han kan bidra til CSI med en solid faglig bakgrunn, erfaring med innovasjon og internasjonal erfaring.

- Jeg har også ledet store forskningsprosjekter, og har erfaring med å styre samspill mellom næringslivs-, forsknings- og akademiske partnere, som vil være nyttig i denne sammenhengen, legger Andreassen til.

Center for Service Innovation

CSI er en satsning koordinert av NHH for å styrke fokus på innovasjon som forskningsområde generelt og innovasjon i tjenestenæringer og tjenesteytelser spesielt.

Senteret er ett av 21 i Norge for forskningsdrevet innovasjon, finansiert av Forskningsrådet. NHH samarbeider med totalt 19 bedrifts-, nærings- og forskningspartnere.

Målet med CSI er å øke kvaliteten, effektiviteten og den kommersielle suksessraten til norske tjenestebedrifters innovasjonsaktiviteter. Forskningssenteret får 164 mill. kroner over åtte år for å utvikle fremtidens løsninger for innovasjon i tjenestesektoren.

CSI er også en del av programmet NHH 2021, med mål om å gjøre NHH til en av de beste handelshøyskoler i Europa innen 2021.

Innovasjonsbyen Bergen

- Det er mye fokus på å stimulere til innovasjon i Norge for tiden. Hvilken rolle skal CSI spille i dette under din ledelse?

- Det vil være viktig å skape et godt samspill mellom partnerne. CSI må jobbe aktivt og hoppe uti det, lage et plask som vil skape ringvirkninger i samfunnet. Trondheim har teknologien, Stavanger har oljen og Oslo medisinen. Gjennom arbeidet som CSI og NHH gjør, kan Bergen bli kjent som innovasjonsbyen. CSI må være driveren som får i gang momentet, etter det vil det gå lettere av seg selv, mener Andreassen.

- Jeg ser for meg Bergen som Norges svar på San Fransisco og Boston - kjent for å være "high tech" og tilby "high services". NHH med sine ulike fagmiljøer skal bli en «hub» for forskning i innovasjonsbyen Bergen. Her skal det skapes aktivitet; seminarer, konferanser og workshops som når ut til et internasjonalt publikum, sier Andreassen entusiastisk.

Andreassen er en tilbakevendende vestlending, som gleder seg til å begynne på arbeidet i Bergen.

Professor Tor Wallin Andreassen er ny leder av Senter for tjenesteinnovasjon (CSI). (Foto: Hallvard Lyssand)
Professor Tor Wallin Andreassen er ny leder av Senter for tjenesteinnovasjon (CSI).
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive