Ingen krumspring i statsbudsjettet

Alt i alt er dette et greit budsjett, sier økonomisjef ved NHH, Klas Rønning.

14.10.2013 - Torill Sommerfelt Ervik


NHH bevilges 391,8 millioner kroner i årets statsbudsjett. Det er en økning på 18,2 millioner fra fjorårets budsjett. En del av økningen skyldes pris- og lønnsvekst. I tillegg er det satt av midler til 45 nye studieplasser, som en del av en årlig opptrapping som begynte i 2011, og ble utvidet i 2012. Opptrappingen varer frem til 2015.

- Når det gjelder de resultatbaserte fordelingene har vi gått litt ned på forskningsproduksjon, men gått opp på studiepoengproduksjon. Økning i utveksling og produserte studiepoeng gir økte bevilgninger, sier Klar Rønning.

NHH får ingen nye stipendiatstillinger i årets budsjett. Den avtrappende regjeringen satser nemlig på matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag, samt profesjonsfag, i årets tildelinger. Innenfor disse fagene går 20 millioner til 60 nye stipendiatstillinger.

- Skal vi løfte blikket er det uheldig at regjeringen har valgt å satse på andre fagdisipliner enn dem vi har. Ut over det har vi ikke kunnet håpe på noe annet, sier Rønning.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive