Ferieoverføring, plusstid og seniordager

HR-avdelingen minner om rutinene for overføring av feriedager og plusstid, og om ekstra feriedager for arbeidstakere som har fylt 62 år.

31.10.2013 - Red.


Om du har ferie til gode og/eller mye opparbeidet plusstid bør du ta kontakt med din nærmeste leder og avtale avvikling av ferie, eventuelt overføring av ferie til neste år. Det kan avtales overføring av inntil 14 feriedager. Ubenyttet ferie kan ikke tas ut i betaling. Les mer i personalhåndboken.

Når det gjelder plusstid er det viktig å være klar over at alle timer over 45 timer strykes uten kompensasjon den 31.12.13. Avspasering avtales med nærmeste leder. Det er ikke anledning til å overføre mer enn 10 minustimer til neste år. Tid utover 10 minustimer medfører trekk i lønn. Mer informasjon finner du her.

Seniordager
Arbeidstakere har, fra og med det året de fyller 62 år, rett til 10 ekstra fridager med lønn pr. kalenderår. Uttak av tjenestefri med lønn foretas enten som hele dager eller som redusert arbeidstid etter avtale med arbeidsgiver, og kan ikke overføres til neste år. Uttak av seniordager avtales med nærmeste leder. Les mer i Personalhåndboken

Etter avtale kan seniordager godtgjøres med lønn.

For nærmere informasjon kontakt Elise Kongsvik, HR-avdelingen, Elise.Kongsvik@nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive