- Et lurt smil til studentene

I det sør-østlige hjørnet av nybygget har kunstner Bjørn-Kowalski Hansen fått lage et humoristisk sleivspark til studentene. Det har resultert i én negativ kommentar og ett jobbtilbud.

22.10.2013 - Torill Sommerfelt Ervik


- Det var en student som kom bort og mente at det var litt frekt. Men da jeg sa at jeg har tatt utgangspunkt i gamle student-illustrasjoner fra 60 og 70 tallet, syntes han at det var greit likevel, forteller Hansen.

Jobbtilbud
I seks dager har Hansen malt nye versjoner av gamle studentlogoer og bilder på veggene utenfor Aud A i nybygget. Det var et karikert bilde av den klassiske NHH-studenten som bare bryr seg om penger og karriere, hentet fra et gammelt nummer av studentavisen k7, som fikk en forbipasserende student til å stusse.

- Ellers har studentene stort sett kommentert at de synes det er stilig. Mange har stoppet for å prate eller for å ta bilder mens jeg har malt, forteller han.

Vanligvis arbeider Hansen uten publikum, så det å male midt i studentmylderet er en ny opplevelse som har gitt uventede effekter.

- Jeg har til og med fått et jobbtilbud. Det var en fyr som stoppet opp og lurte på hva jeg skulle ha for å utsmykke stuen hans, ler han.

Hilsen fra Lehmkuhl
De ulike illustrasjonene, inkludert en redigert, håndskrevet hilsen fra selveste Kristofer Lehmkuhl, har blitt overført til veggen ved hjelp av prosjektor.

- I tillegg har jeg gjort noen deler på frihånd, sier Hansen.

All kunsten er gjort i en behagelig pastellpalett med varme og kalde gråtoner.

- Først tenkte jeg å bruke gulfargen som går igjen i bygget, men etter hvert bestemte jeg meg for at det er bedre å spille på lag med den enn å sloss med den. I motsetning til resten av kunsten er dette er lite lurt smil til studentene som bruker bygget, sier han.

Bjørn-Kowalski Hansen foran den nymalte veggen utenfor auditorium A i nybygget. Foto: Hallvard Lyssand
Ordene karriere og student kan du nå se malt på veggen i nybygget. Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive