Professor/førsteamanuensis i internasjonal makroøkonomi og ressursøkonomi

Ved NHH er det ledig stilling som professor/førsteamanuensis knyttet til Institutt for samfunnsøkonomi.

12.03.2013 - Red.


Instituttet kan tilby et stimulerende forskningsmiljø, hvor hovedområdene er arbeidsmarkedsøkonomi, eksperimentell økonomi, industriell økonomi, internasjonal økonomi, makroøkonomi, offentlig økonomi, ressursøkonomi, og økonomisk historie.

Mer informasjon om forskningen ved instituttet

Stillingen er en gavestilling finansiert av Statoil. Statoil er et internasjonalt energiselskap med virksomhet i mer enn 30 land.

Stillingen har en faglig innretning mot makroøkonomi og internasjonal økonomi med grenseflate mot ressursøkonomi. Sentrale temaer vil eksempelvis være interaksjonen mellom utvinning av naturressurser og makroøkonomien nasjonalt og internasjonalt, herunder et spesifikt fokus på det globale petroleumsmarkedet og den internasjonale økonomiske utviklingen.

Instituttet ønsker å styrke sine forskningsaktiviteter samt videreutvikle nettverk og undervisning innen nevnte faglige spesialisering. Stillingen vil bli besatt på grunnlag av en samlet vurdering av faglige kvalifikasjoner, pedagogiske evner samt evner til nettverksbygging nasjonalt og internasjonalt. I vurderingen av søkerne, vil internasjonal erfaring og utdanning bli vektlagt.

Den som tilsettes kan bli pålagt undervisnings- og veiledningsoppgaver på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Søkere må gi opplysninger om og dokumentasjon av faglig og pedagogisk utdanning og praksis samt relevant erfaring med faglig nettverksbygging nasjonalt og internasjonalt. Søkere til stilling som professor bes legge ved inntil 15 vitenskapelige arbeider, mens søkere til stilling som førsteamanuensis bes legge ved inntil ti vitenskapelige arbeider. Fullstendig liste over arbeidene må vedlegges, sammen med eventuelle andre arbeider som kan ha betydning for bedømmelsen av søkernes kvalifikasjoner.

Stillingen er lønnet etter statens regulativ for professorer eller førsteamanuenser. Lønnsplassering avtales ut fra kvalifikasjonene til søkeren i samsvar med de lønnspolitiske retningslinjene ved høyskolen. Fra lønnen vil det bli trukket 2 % som innskudd i Statens Pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Kvinner og personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Søknadsfrist: 02.04.2013

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

Instituttleder, professor Øystein Thøgersen
Kontorsjef, Trude K. Gudmundset

Gå til stillingsutlysningen på nhh.no/stilling og bruk lenken 'Send søknad' nederst i søknadsteksten


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive