En smakebit av studielivet
Hundre jenter fra hele landet får i dag en smakebit av studielivet ved NHH.
15.03.2013 - Hanna Sommerstad (tekst) og Hallvard Lyssand (foto)
I dag arrangeres den sjette Jentedagen på NHH. Dagen er et ledd i å rekruttere flere jenter til studier ved høyskolen.
- Dette er en dag hvor hundre jenter fra hele landet blir fløyet inn til Bergen for å få smake på livet og studiene ved NHH, forklarer prosjektansvarlig Randi Melheim ved seksjon for markedsføring.
Under Jentedagen i år ble de hundre gjestene tatt med på byvandring og lunsj med NHH-studenter, før turen gikk ut til Helleveien for faglig opplegg med blant andre Karin Thorburn, Karen Modesta Olsen, Stig Tenold og Kjetil Bjorvatn.
Utover ettermiddagen skal jentene delta på aktiviteter sammen med de ulike gruppene i studentforeningen NHHS, før dagen avsluttes med middag og underholdning i NHH-kantinen.
Svarte til forventningene
Rektor Jan I. Haaland ønsket jentene velkommen til høyskolen.
- Dette er en veldig kjekk skole å være rektor på. Her har vi mange strålende studenter og mange strålende studentaktiviteter, åpnet Haaland, før han forklarte litt om høyskolestrukturen.
Oda Myrvåg (18), Guro Kamilla Skjaff (19) og Louise Heidal (19) satt på fremste rad under det faglige opplegget i Aud. Agnar Sandmo. Alle de tre har reist fra Nadderud videregående skole i Bærum.
- Vi har hørt veldig mye bra om skolen. Det var derfor vi meldte oss på Jentedagen. Alle forventningene våre er blitt innfridd, og vel så det, erklærte de tre jentene, som allerede har søkt på bachelorgrad ved NHH med oppstart høsten 2013.
Oda Myrvåg (18) (f.v.), Guro Kamilla Skjaff (19) og Louise Heidal (19) fra Nadderud videregående skole i Bærum fikk forventningene til NHH infridd.
God effekt
Jentedagen ble arrangert for første gang i 2007. Siden den gang har andelen kvinnelige studenter ved NHHs bachelorprogram vokst betraktelig.
Eivind Drange, leder for seksjon for markedsføring, viser til statistikk som bekrefter at Jentedagen har bidratt positivt til denne trenden.
- Dobbelt så mange av dem som har vært på Jentedagen som dem som ikke var på jentedagen, men som hadde vist interesse men ikke kommet med (kontrollgruppen), ender opp med å søke på studier her, forklarer han, og legger til:
- Vi ser en enda større effekt på såkalt gjensøksfrekvens: Av de som søker år 1, men som ikke kommer inn, viser det seg at tre ganger så mange av dem som har vært på Jentedagen søker om igjen i år 2 som dem i kontrollgruppen.
Fortsatt nødvendig?
Ved 2012-opptaket til bachelorstudiet ved NHH, var det over 47 prosent kvinner som fikk tilbud om studieplass.
- Er det fortsatt behov for en jentedag?
- Det gjenstår kanskje å se. Det er indikasjoner på at jenter i dag i sterkere grad vurderer økonomiutdanning som et utdanningsvalg, uavhengig av om vi arrangerer jentedag, enn det et det var for bare et par på siden. Hvis denne indikasjonen er korrekt, kan det være at vi i fremtiden ikke trenger arrangementer som Jentedagen - uten at det betyr at vi skal slutte å satse på å rekruttere jenter til NHH, sier Drange.
|