Får grønt lys fra Forskningsrådet
Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi (NFB) har hatt en meget vellykket utvikling, og blir innvilget finansiering for resten av åtteårs-perioden, fastslår Forskningsrådet i sin midtveisrapport om forskerskolen.
07.06.2013 - Tobias Wichstrøm Munter
- Dette er en svært hyggelig, men ikke overaskende nyhet. Vi har fått kontinuerlige tilbakemeldinger fra både studenter, samarbeidende institusjoner og Forskningsrådet, og alt pekte mot at vi var på riktig spor, sier professor Helge Thorbjørnsen, som er leder for NFB og dekan for doktorgradsutdanningen ved NHH.
NFB har så langt oppnådd en relativt internasjonal base på 147 tverrfaglige PhD-kandidater, og tilbyr 15 PhD-kurs som omfatter generiske, metodiske og teoretiske problemstillinger.
Internasjonal kvalitet
Kandidatene som er tilknyttet NFB deltar i hyppige workshops og seminarer:
- Kvaliteten og bredden i tilbudet er noe av det vi er mest fornøyd med. Vi har lagt opp til et høyt aktivitetsnivå og et godt utvalg av fag, fortsetter Thorbjørnsen.
Forskningsrådet er enig, og trekker blant annet frem høy tilfredshet med kursene og imponerende mengde med internasjonale gjesteforelesere, som gjør det mulig for kandidatene å bli kjent med anerkjente forskere.
God dialog
- En av grunnene til at vi har klart å oppnå alt dette er et godt samarbeid med de andre institusjonene som er involvert. Alle skolene har tatt ansvar og støttet opp rundt NFB, samt stolt på NHH sin ledelse. Resultatet er en velfungerende forskerutdannelse av høy kvalitet, fastslår Thorbjørnsen.
Tilbakemeldingen fra de samarbeidende institusjonene har vært veldig positiv, og god informasjonsflyt knytter de deltakende institusjonene sammen i et velfungerende nettverk. Forskningsrådet gir ros for både god ledelse og et vellykket samarbeid, samt måten NFB balanserer interessene til de ulike partnerne.
Konklusjonen er «at NFB har hatt en meget vellykket utvikling.»
- Så hva er veien videre?
- Det vil ikke bli radikale endringer. Vi vil ta det som fungerer bra og dyrke det videre. Nå har vi et tilstrekkelig antall kurs, så fokuset vil ligge på enda bedre kvalitet.
Les hele rapporten her:
|