Dahl tilbake i NHH-miljøet

Svenn-Åge Dahl begynte for fire uker siden i jobben som direktør for eksternt rettet virksomhet ved NHH. Etter fem år ved Universitetet i Bergen, er han svært glad for å møte tidligere kolleger i NHH-miljøet.

26.06.2013 - Tekst: Sigrid Folkestad | Foto: Eivind Senneset


Svenn-Åge Dahl har tidligere vært forsker ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF), der han jobbet med velferd og arbeidsmarked, og forskningssjef for fagområdet strategi og ledelse, samme sted. Han han jobbet ved forløperne for SNF, både Industriøkonomisk institutt og Senter for anvendt forskning.

I 23 år var han knyttet til SNF. Derfor, sier han, er mye av jobbidentiteten knyttet til fagmiljøet både ved SNF og NHH. Han gleder seg over å være tilbake.

Hjerte for NHH-miljøet

- Kjempemessig. Utrolig kjekt. Jeg har et stort hjerte for NHH-miljøet. I min tid har jeg undervist, hatt sensur, vært i komiteen for Vårkonferansen, i redaksjonen til Silhuetten og NHH Bulletin og sittet i ulike komiteer.

Dahl kjenner mange på NHH fra før.

- Det er en fordel at jeg kjenner så mange. Jeg synes det er lett å ta kontakt og bevege seg rundt i systemet.

Dahl kommer fra stillingen som direktør ved Forskingsadministrativ avdeling ved UiB, med hele 30 ansatte. Han var i utgangspunktet ikke på utkikk etter ny jobb, men fikk en hyggelig henvendelse i fjor høst og ble invitert til et møte med ledelsen ved NHH. Etter vanlig ansettelsesprosedyre, ble Dahl tilsatt og begynte i stillingen i mai.

Foreløpig har Dahl brukt mye tid på å bli kjent med ansatte og ledelse ved NHH samt å sette seg inn den nye avdelingens ansvarsområder. Han har blant annet hatt møter med programdirektørene ved NHH Executive.

Lære av andre

Avdeling for eksternt rettet virksomhet opprettet i forbindelse med omorganiseringen av sentraladministrasjonen. Avdelingen har ansvar for NHH Executive, Seksjon for næringslivskontakt og kontakten med SNF og AFF.

Avdelingen skal bidra til å utvikle høgskolens kommersielle og oppdragsbaserte aktivitet og kontakt med næringsliv og forvaltning. Dahl mener vi skal se til utlandet - og lære:

- Vi kan sammenlikne oss med Stockholm School of Economics og London School of Economics, som har et langt tettere samarbeid med næringsliv og følger opp sine partnere på en annen måte enn vi ved NHH tradisjonelt har gjort.

Den nye avdelingen har i tillegg et overordnet salgsansvar for oppdragsbasert forsking og utdanning.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive