Tverrfaglig studie om revisors skjønn

Carmen Olsen

Forskere ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap skal gjennomføre en tverrfaglig studie for å få en bedre forståelse av revisors skjønn. De søker i forbindelse med dette etter MRR-studenter.
In English.

15.04.2013 - Shreya Nagothu


Forskerne fra NHH samarbeider med forskere ved det psykologiske fakultetet ved Universitet i Bergen.

Kartlegging av personfaktorer ved revisorstudenter

Studien skal kartlegge personfaktorer eller ulike typer personlige attributter ved MRR-studenter. Fokuset skal være på de samlede tallene og resultatene på gruppenivå.

Første del består av en personlighetstest. Undersøkelsen deles ut etter forelesninger for MRR-studenter. Videre skal et mindre antall studenter gjennomgå flere tester ved UiB. Disse omfatter kognitive egenskaper, atferd og strategivalg, oppmerksomhetsevne og simulering av beslutningsprosesser.

Søker studenter

Stipendiat Carmen Olsen er ansvarlig for prosjektet, sammen med veilederen, professor Iris Stuart. Hensikten med studien, er i følge Olsen, å bidra til økt forståelse for hva slags personfaktorer som kan ha betydning for utøvelse av revisors skjønn.

- Funnene kan også ha praktisk betydning for revisjonsfirmaers HR-aktiviteter og kan hjelpe dem til å forbedre opplæringsprogrammer for fremtidige revisorer, sier Olsen.

Olsen ønsker at så mange MRR-studenter som mulig svarer på denne undersøkelsen, som blir delt ut etter forelesninger. Hun søker også ti til tjue MRR-studenter som er interessert i å gjennomgå testingen ved UiB i neste steg av studien.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive