Til orientering

Onsdag 10. april er det bedriftsorienteringsløp i Midtunlia. NHHs eget "o-lag" er med og håper at alle som er interesserte tar turen.

08.04.2013 - Tobias W. Munter


På onsdag er det bedriftsorienteringsløp på Midtunlia, og blant de 400 hundre løperne som jevnlig stiller til start finner man NHH-erne Ragnhild Balsvik, Bjørn Basberg og Gernot Doppelhofer. To av disse kom på førsteplass i sin klasse i hvert sitt løp sist uke.

− Kanskje toppet vi litt tidlig, ler Basberg.

Likevel ønsker han å understreke at orientering er en sport for alle, og håper å se enda flere kollegaer på onsdag.

− Det er en sport som det er lett å bli med på, du trenger bare å stille opp og starte, fortsetter han.

- Det er en fin måte å bli litt bedre trent og kjent med sitt lokale område, samtidig som det er en sport som utfordrer mange egenskaper. Du tester ikke bare fysisk utholdenhet, men også konsentrasjon og beslutningsdyktighet. Du må gjøre gode veivalg, og mange av dem må du ta fortløpende og "on the spot", legger Doppelhofer til.

Nye løpere trenger ikke være redde for å løpe seg helt bort, da bedriftsorienteringsløp har fire ulike vanskelighetsgrader, aldersklasser og lengder.

− Det er mange som ikke løper for konkurransens skyld, men heller for personlig glede eller prestasjon. Spenningen ved om en treffer postene er for meg bedre enn bare å løpe, sier Balsvik.

− Til syvende og sist kan du konkurrere med kun deg selv. Du kan velge hvor mye du vil satse, og se forbedringene dine hver gang, avslutter Doppelhofer.

NHH-ere som er interesserte i å prøve seg som orienteringsløpere kan kontakte med Bjørn Basberg eller møte opp i Midtunlia fra klokken 17.

Detaljert program for løpet og terminliste for hele sesongen finnes på www.o-bergen.no

Bjørn Basberg, Ragnhild Balsvik, Gernot Doppelhofer. Foto: Tobias Munter
Representerer NHH på bedriftsorienteringsløp. Fra venstre: Bjørn Basberg, Ragnhild Balsvik og Gernot Doppelhofer.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive