NHH-kvinner publiserer mer

Kvinnelige NHH-forskere publiserer dobbelt så mye som for tre år siden. Det viser rapporten om vitenskapelig publisering for høyere utdanningsinstitusjoner.

04.04.2013 - Shreya Nagothu


NHH har det siste året hatt en betydelig økning i antall publikasjoner av kvinnelige forskere; fra 31,8 poeng i 2011 til 42,5 poeng i 2012. Fra man begynte å registrere kvinnepoeng i 2009, og frem til 2012, har NHH doblet sine kvinnelige publikasjonspoeng.

Gledelig

Viserektor ved NHH, Mette Bjørndal, synes det er flott at kvinneandelen av publikasjonene har økt.

- Selv om vi ikke har egen satsning på dette området, vil dette kunne bidra til at flere kvinner kvalifiserer til å bli professor. Det er vi veldig glade for, sier Bjørndal.

Samtidig minner hun om at NHH i 2012 fortsatt ligger under målsetningen for antall publikasjoner.

- Vi må jobbe med å få opp aktiviteten og ønsker å oppnå bedre resultater, sier Bjørndal.

SOL fortsatt på topp

Totalt sett hadde NHH en økning fra 153,3 publikasjonspoeng i 2011 til 156,5 poeng i 2012.

- Vi har et mål om å øke publisering per ansatt, i tillegg til å øke antallet ansatte som publiserer. Men vi har også et viktig mål om høy kvalitet på det som publiseres, sier Jan I. Haaland, rektor ved NHH.

Fortsatt ligger Institutt for strategi og ledelse på publiseringstoppen innenfor NHH (51,1 poeng), tett etterfulgt av Institutt for samfunnsøkonomi (47,1 poeng). Deretter følger Institutt for foretaksøkonomi (28,3 poeng), Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon (24,2 poeng) og til slutt Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap (5,8 poeng).

Rapporten fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste finnes her: http://dbh.nsd.uib.no/pub/?rapport=avdeling


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive