Underviser i Nobelpris-tema

Fabien Postel-Vinay (Foto: Hallvard Lyssand)

Professor Fabien Postel-Vinay, til vanlig ansatt ved universitetet i Bristol, er for tiden på NHH for å undervise doktorgradstudenter i søketeori for arbeidsmarkedet. Nylig ble Nobelprisen i økonomi delt ut til tre økonomer med bakgrunn i deres arbeid innenfor nettopp dette emnet.

13.10.2010 - Peter I. Nørgaard


Fabien Postel-Vinay er professor i samfunnsøkonomi ved universitetet i Bristol, med hovedinteresser innen arbeidsmarkedsøkonomi.

Denne uken er han på besøk ved NHH, og her underviser han blant annet doktorgradsstudenter i søketeori for arbeidsmarkedet.

Og temaet kunne ikke vært mer i vinden; mandag ble Nobelprisen i økonomi gitt for forskning innen søketeori.

Årets nobelpris gikk nemlig til professorene Peter A. Diamond fra MIT, Dale T. Mortensen fra Northwestern University og Christopher A. Pissarides fra LSE for deres arbeid innen de samme emnene som Postel-Vinay underviser i ved NHH.

Nevnt i nobeldokumentasjon

Professor Postel-Vinay har tidligere blitt tildelt Frisch-medaljen fra Econometric Society for sitt arbeid innen søketeori, og hans navn er også nevnt i den vitenskapelige dokumentasjonen som danner en bakgrunn for årets nobelpristildeling

- Komiteen gir hvert år ut en vitenskapelig oversikt over litteraturen rundt emnet som prisen tildeles for. Noe av mitt arbeid, sammen med mange andre artikler, ble nevnt i oversikten, forklarer Postel-Vinay.

Nå er han altså på NHH for å holde et intensivt doktorgradskurs, og han forteller at det ikke bare er doktorgradsstudenter ved NHH som følger forelesningene.

- Doktorgradstudentene kommer både fra NHH og andre skoler - det er blant annet noen fra Sverige. Dessuten deltar ansatte ved høyskolen, sier Postel-Vinay.

I tillegg holdt han mandag stabsseminar på institutt for samfunnsøkonomi.

Invitert

Bakgrunnen for hans opphold ved NHH er en invitasjon fra professor Kjell-Gunnar Salvanes.

- Jeg kjenner flere av forskerne ved NHH, og Salvanes hadde sett noe av arbeidet mitt. Han mente det kunne være en god ide å komme hit og forelese innen arbeidsmarkedsøkonomi i forbindelse med doktorgradsprogrammet, og jeg sa ja, sier Postel-Vinay.

For mer informasjon, se Fabien Postel-Vinays hjemmeside

Professor Fabien Postel-Vinay holder denne uken et PhD-kurs i søketeori for arbeidsmarkedet - et tema som i høyeste grad ble aktuelt da årets nobelprisvinnere i økonomi ble kunngjort mandag.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive