NHH-er valgt inn delstatskongress

Aric Nesbitt

Tidligere NHH-student Aric Nesbitt ble natt til onsdag denne uken valgt inn i delstatskongressen i Michigan. Den republikanske representanten tok en internasjonal mastergrad ved NHH i 2005. In English

04.11.2010 - Tekst: Sigrid Folkestad


Aric Nesbitt begynte på NHHs masterstudier Master of International Business i 2003. I løpet av studietiden jobbet han som kampanjeleder for Tom George, som nå sitter i senatet i Michigan.

I årene som fulgte var han ansatt som rådgiver i den konservative tankesmien Americans for Tax Reform (ATR), som har som hovedmål å motarbeide enhver form for skatteøkning - av prinsipp.

Etter å ha jobbet med ATR, ble Nesbitt hyret inn som rådgiver for kongressmann Tim Walberg, der økonomisk utvikling og vekst i arbeidsmarkedet var noe av det Nesbitt jobbet mest med.

Senere ble Nesbitt rekruttert inn som seniorrådgiver i staben til en annen republikaner i den amerikanske kongressen i Washington, Tim Murphy.

Ifølge www.votenesbitt.com arbeidet Nesbitt "on a unique energy policy that promoted environmentally sound off shore exploration while dedicating the revenues to pay for the bridge to a clean energy future".

Aric Nesbitt er født og vokst opp i delstaten Michigan, som har over ti millioner innbyggere og dermed er USAs åttende mest folkerike stat. Den største byen i Michigan er Detroit, og delstatshovedstaden er Lansing, der delstatskongressen ligger.

Blant NHH-erens flaggsaker er:

• Å gjøre Michigan til et internasjonalt sentrum for energi med naturgassproduksjon, kjernekraftverk og biodiesel
• Fjerne overdrevet statlig regulering og skatt
• Skape pasientsentrert helsevesen; kamp mot offentlig kontroll av helsevesen og arbeid for at helseforsikring skal være personlig, ikke knyttet til arbeidslivet
• Beskytte hjemmet med våpen: forkjemper for Second Amendment (i den amerikanske konstitusjonen), som gir alle rett til å eie våpen for å forsvare seg


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive