"NHH er mest populært"

NHH

"NHH er mest populært" er tittelen i aftenposten.no 20. juli. Den viser til at det er siviløkonomutdanningen ved NHH som tiltrekker flest søkere har som sitt førstevalg i Norge. Dette for fjerde år på rad. Les mer om årets opptakstall.

20.07.2010 - Redaksjonen


Opptakstallene til siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole viser at både poengrensen og jenteandelen går opp i forhold til fjoråret.

-Godt fornøyd

- Vi er godt fornøyd med tallene og at vi også i år får svært gode søkere, sier rektor Jan I. Haaland. Poengrensen for søkere fra førstegangsvitnemålskvoten ble i år 52,7, i forhold til fjorårets grense på 52,3. I ordinær kvote må man i år ha 55,5 poeng for å få tilbud om studieplass, mot 54,4 i fjor.

Flere jenter

42,7 prosent av tilbudene om studieplass er gitt til kvinner. Dette er også en økning i forhold til fjoråret og tilsier at man med god margin kommer til å nå målsetningen om minst 40 prosent kvinneandel ved studiestart i august.

- Tallene viser at vi også i år rekrutterer svært gode søkere til siviløkonomutdanningen, og det er vi veldig fornøyd med. Det er også hyggelig at vi når målsetningen om minst 40 prosent jenter, sier NHH-rektor Jan I. Haaland.

Populært studium

Da søkertallene fra Samordna opptak ble klare i april, viste disse at siviløkonomutdanningen ved NHH for fjerde året på rad var landets mest søkte studium. I år med 4653 søkere totalt, hvorav 2062 hadde NHH som førstevalg. Også til masterstudiet i økonomi og administrasjon gikk søkertallene opp. 595 eksterne kandidater søkte om plass, mot 487 i 2009 (eksterne masterstudenter er i tillegg til NHHs egne masterstudenter).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive