Trond E. Olsen fyller 60 år

Professor Trond E. Olsen ved Institutt for foretaksøkonomi fyller 60 år den torsdag 30. desember.

30.12.2010 - Red.


Trond E. Olsen er vokst opp på Laksevåg. Etter embetseksamen med matematikk som hovedfag ved Universitet i Bergen, tok han i 1986 en økonomisk doktorgrad ved Stanford University.

Han var tilknyttet Universitet i Bergen frem til år 2000 - som stipendiat, som førsteamanuensis og i årene 1991 til 2000 som professor i økonomi.

Fra september 2000 har han vært ansatt som professor i bedriftsøkonomi ved NHH. Han er i dag nestleder på Institutt for foretaksøkonomi og profilkoordinator for masterprofilen i økonomisk analyse.

Olsen kan vise til en omfattende vitenskapelig produksjon i de rundt 25 årene som har gått siden han tok sin doktorgrad, med rundt 30 artikler publisert i internasjonale tidsskrifter - herunder i flere av de mest anerkjente økonomitidsskriftene i verden.

Olsens vitenskapelige produksjon faller i hovedsak innenfor to hovedområder, næringsøkonomi - med vekt på ressurs- og kunnskapsintensive bransjer, og økonomisk organisasjonsteori - hvor de fleste av hans nyere arbeider befinner seg. Økonomisk organisasjonsteori har de siste 30 årene utviklet seg til å bli en stadig mer sentral del av moderne bedriftsøkonomi. Trond E. Olsen har vært en betydelig bidragsyter på dette feltet.

Olsen nyter således stor respekt internasjonalt for sin forskning og har blant annet hatt forskningsopphold ved Stanford University og MIT. Mange av arbeidene hans har imidlertid vært i samarbeid med andre norske forskere. Han var aktiv i oppbyggingen av Norsk senter for forskning i ledelse, organisasjon og styring (LOS-senteret); som nå er en del av Uni Rokkansenteret.

Venner og kollegaer ved NHH gratulerer med 60-årsdagen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive