Petter Bjerksund fyller 50 år

Petter Bjerksund (Arkivfoto)

Professor Petter Bjerksund fyller 50 år lørdag 18. desember.

17.12.2010 - Red.


Petter Bjerksund ble siviløkonom ved NHH i 1985 og tildelt dr. oecon. graden ved samme institusjon i 1990.

Allerede fem år etterpå ble han utnevnt til professor i bedriftsøkonomisk analyse ved Institutt for foretaksøkonomi, NHH, som har vært hans arbeidsplass i hele yrkeskarrieren.

Petter Bjerksund viste seg tidlig å være en begavet forsker som får publisert sine bidrag i solide internasjonale tidsskrifter. Han mottok Ingvar Wedervangs minnepris for yngre forskere i 1991 og sammen med en kollega ble han i 1992 tildelt Shells NHH-pris for forskning om usikkerhet og metoder for å håndtere risiko i tilknytning til petroleumsvirksomhet og skipsfart.

Verdi av fleksibilitet i investeringsprosjekter og prising av opsjoner er områder hvor jubilanten har kommet med viktige bidrag. Dessuten har han forsket på prising og risikostyring i rentemarkedet og i derivatmarkedene for kraft og energi, med stor betydning for praksis. Eksempelvis inngår flere av hans formler for opsjonsprising i internasjonal programvare som benyttes av finansielle investorer i markedet.

Som fagmann har han også medvirket i etter- og videreutdanning ved NHH, hvor han er en meget sentral aktør i kraftanalytikerstudiet. I de senere årene har Petter Bjerksund også vist et sterkt engasjement i den offentlige debatten omkring såkalte strukturerte spareprodukter, hvor han klart og tydelig har talt forbrukernes sak.

Petter Bjerksund har klare synspunkter på både stort og smått og formidler disse på en overbevisende måte. Slike egenskaper har mange ganger vært nyttige, særlig i perioden som styrer ved instituttet.

Han er også en dedikert familiemann. Til tross for sin teoretiske forskningslegning, trives han svært godt med praktiske anvendelser og løsninger, så også hjemme. Blant annet er han en meget habil snekker av kaninbur.

Gratulerer med dagen!

Venner og kolleger ved Institutt for foretaksøkonomi, NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive