Per Egil Pedersen har fylt 50 år

Per Egil Pedersen (Arkivfoto: Siv Dolmen)

Professor Per Egil Pedersen ved Institutt for strategi og ledelse fylte 50 år onsdag 25. august.

27.08.2010 - Red.


Pedersen er handelsøkonom med høyere avdelings eksamen (1988) og doktorgrad fra NHH(1995). Han ble tilknyttet instituttet som professor i 2009, men har vært assosiert medarbeider ved SNF siden 1997.

Før Pedersen tiltrådte sitt professorat ved NHH har han siden 1992 hatt forskjellige akademiske stillinger ved Agder Universitet. Her ble han utnevnt til professor i 2001.

Pedersens forskning ligger innenfor strategisk bruk av elektroniske medier og tjenesteinnovasjon. Han har studert nye elektroniske tjenester generelt og elektroniske banktjenester spesielt med fokus på strategiske tilpasninger (forretningsmodeller) på den ene siden og konsumentatferd på den andre siden.Denne forskningen har vært gjort gjennom en rekke prosjekter ved SNF som delvis har vært finansiert av Norges forskningsråd og delvis av næringslivsaktører.

Pedersens faglige produksjon er vidtfavnende og har resultert i et meget stort antall publikasjoner i anerkjente journaler.

Han er for tiden sentral i høyskolens arbeid med å etablere et Senter for Tjenesteinnovasjon.

Pedersen er faglig meget kunnskapsrik og er meget dyktig på forskningsmetoder. Han benyttes ofte som konsulent i kvantitative empiriske analyser.

Han er alltid tidlig ute med å prøve nye elektroniske tjenester og er en ivrig blogger.

Venner og kolleger ved NHH gratulerer


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive