Personalmelding: Lokale lønnsforhandlinger 2008

Det er nå avtalt tidsplan for årets lokale forhandlinger ved NHH. Fristen for å søke lønnsopprykk er 1. oktober 2008. Søknad om lønnsopprykk sendes til leder for den enkeltes tjenestemanns- organisasjon.

25.09.2008 - Red.


Til alle ansatte
Bergen 24. september 2008

Personalmelding: Lokale lønnsforhandlinger 2008


Det er nå avtalt tidsplan for årets lokale forhandlinger ved NHH. Fristen for å søke lønnsopprykk er 1. oktober 2008. Søknad om lønnsopprykk sendes til leder for den enkeltes tjenestemanns- organisasjon.

Ved de sentrale forhandlingene pr. 1. mai 2008 var partene enige om at det skal føres lokale forhandlinger innenfor en samlet økonomisk ramme på 1,4 prosent av lønnsmassen. Den totale potten for NHHs del utgjør i år kr. 2 189 656. Det er enighet om at lønnsmidlene fordeles proratarisk i forhold til lønnsmasse. Dette innebærer en fordeling på 65 prosent til forsknings- og undervisnings- stillinger og 35 prosent til tekniske/administrative stillinger.

Det er enighet om at det er innsats og resultater hovedsakelig over de siste to år som skal legges til grunn for de individuelle vurderingene.

Sentrale føringer /prioriteringer ved årets forhandlinger

Forhandlingene skal, i henhold til Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3. bidra til å fjerne kjønnsbetingede lønnsforskjeller, og ikke opprette nye. Videre skal utdanningsgrupper som er vanskelig å rekruttere og beholde prioriteres. Arbeidstakere som har permisjon med lønn omfattes av forhandlingene, og skal vurderes lønnsmessig. Dette gjelder også arbeidstakere som har gjeninntrådt etter foreldrepermisjon uten lønn, jfr. Arbeidsmiljøloven § 12-5, eller omsorgspermisjon uten lønn, jf. fellesbestemmelsene 20 nr. 6.

Med referanse til den sentrale føringen om å prioritere utdanningsgrupper som er vanskelig å rekruttere og beholde er det enighet om at dette skal gjelde høyere utdanning og da fortrinnsvis innen økonomiske/administrative fag.

Kriterier som vektlegges i lønnsforhandlingene

Kriteriene i NHHs lønnspolitiske dokument skal vektlegges i lokale lønnsforhandlinger og for tekniske/administrative stillinger skal også dokumentet "Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav
For T/A stillinger" legges til grunn ved vurdering av stillingskode, se lenkene nederst.

Ved årets lønnsoppgjør er partene enige om at følgende kriterier skal vektlegges spesielt:

Tilsatte i forsknings- og undervisningsstillinger

Forskning, undervisning og formidling

Dokumenterbare resultater må legges til grunn for vurderingene, og det må være en forutsetning for eventuelle lønnsopprykk at innsats er knyttet til både forskning og undervisning. Den enkeltes lønnsnivå må også tas i betraktning ved vurdering av forskningsproduksjon på den måten at det stilles større krav til høytlønte.

Tilsatte i teknisk/administrative stillinger

Innsats, dyktighet og resultatoppnåelse i utførelse av pålagte oppgaver

Selvstendighet og ansvar (initiativ)

Sluttføring og kunngjøring av forhandlingene

Lønnsforhandlingene vil være gjennomført innen 31.10.2008. Etter at protokollen er underskrevet av begge parter vil de som har fått lønnsopprykk bli tilskrevet, samtidig som det blir gitt en orientering om resultatet av lønnsforhandlingene i Paraplyen.

Virkningsdato for lønnsopprykk er 1. august 2008.


Med vennlig hilsen


Ragnar Fagereng
Adm.dir

Klas Rønning
Fung. Personalsjef


Lønnspolitisk dokument for NHH
http://www.nhh.no/Default.aspx?ID=3584

Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav
http://www.nhh.no/Default.aspx?ID=3589


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive