Ønsker å møte statsråden

La Lena bli! (foto: Knut André Karlstad)

"La Lena bli"-kampanjen har nå nesten 3000 medlemmer på Facebook, og nå jobber studentene for å få møte statsråd Dag Terje Andersen.

02.10.2008 - Knut André Karlstad


- Vi ønsker å markere kampanjen ved å være tilstede og overrekke underskriftene personlig, sier Glenn Michael Jonassen i Kjernestyret.

Studentene samlet inn hundrevis av underskrifter før og etter Kristin Halvorsens Lehmkuhlforelesning, og har satt i gang en elektronisk underskriftskampanje på opprop.no.

- Regelverket må være prinsipielt feil når hun endrer status etter at hun giftet seg, og dette er det departementet og statsråden som har ansvaret for. Det er betenkelig at en som har så mange grunner, både familiære og integrasjonsmessige, skal sendes ut, sier Jonassen.

Appell fra NHH

Lena Kokab begynte i høst på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved NHH, og fikk beskjed om at hun måtte forlate landet etter å ha giftet seg med en norsk statsborger. Grunnen er at hun etter giftermålet behandles uavhengig av resten av sin familie, som får lov til å bli i landet. Utreisedato var satt til tidligere denne uken.

NHH-ledelsen med rektor Jan I. Haaland og administrerende direktør Ragnar Fagereng i spissen har også sendt en appell til norske myndigheter om å la Lena Kokab få bli i Norge, og begrunner dette spesielt med at høyskolen bruker mye ressurser på å rekruttere jenter og studenter med minoritetsbakgrunn. Derfor føles det urimelig at en kandidat med så opplagte kvalifikasjoner skal sendes ut av landet.

Glenn Michael Jonassen forteller til Paraplyen at Lena er fantastisk glad for all støtten hun får fra NHH-miljøet.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive