Tre nybakte professorer

Christine B. Meyer og Jan I. Haaland (foto: Knut André Karlstad)

Det ble markert tre professorutnevnelser på NHH tirsdag. Trine Dahl, Bjarne Espedal og Christine B. Meyer kunne alle motta blomster og gratulasjoner av rektor Jan I. Haaland.

28.10.2008 - Knut André Karlstad


Med dagens opprykk er NHH nå oppe i 74 professorer totalt. Ni av disse er kvinner, en andel på drøyt 12 prosent. Bare i år har NHH fått fire nye kvinnelige professorer - Mette Helene Bjørndal har fått opprykk og Kirsten Foss blitt ansatt i en professorstilling.

Dahl og Espedal fikk overrakt blomster på rektors kontor rett etter at utnevnelsene var blitt vedtatt i Tilsetningsutvalget, mens Christine Meyer fikk sine gratulasjoner i en seremoni på Bergen rådhus tirsdag ettermiddag. Meyer er som kjent finansbyråd i Bergen kommune i inneværende valgperiode.

Trine Dahl (f. 1954) er ansatt ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon. Hun har doktorgrad i engelsk fra Universitetet i Bergen og har vært ansatt ved NHH siden 1985, fra 2001 som førsteamanuensis. Dahl forsker på akademiske tekster, primært vitenskapelige artikler, og ser på hvordan forskere presenterer og bygger kunnskap. Trine Dahl er fra Bergen.

Bjarne Espedal (f. 1944) er ansatt ved Institutt for strategi og ledelse. Han har doktorgrad fra Universitetet i Bergen, med en avhandling om organisasjonsmessig læring. Han har vært ansatt som amanuensis/førsteamanuensis ved NHH siden 1992, og var tidligere ansatt ved AFF. Bjarne Espedal kommer opprinnelig fra Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

Christine B. Meyer (f. 1964) har vært ansatt ved Institutt for strategi og ledelse ved NHH siden 1997 og har tidligere vært statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Meyer er for tiden byråd for finans, omstilling og konkurranse i Bergen kommune. Hun har doktorgrad fra NHH med en avhandling om fusjoner og oppkjøp innen finansnæringen. Hennes fagområder er fusjoner og oppkjøp, strategiformulering og strategisk endring.

Trine Dahl, Jan I. Haaland og Bjarne Espedal
OPPRYKK. Trine Dahl og Bjarne Espedal fikk blomster og gratulasjoner etter å ha blit utnevnt til professorer tirsdag.
Foto: Knut André Karlstad
Christine B. Meyer og Jan I. Haaland
REKTORVISITT. Christine B. Meyer fikk sine blomster overrakt på Bergen rådhus. - Det er klart det betyr mye når man har jobbet med noe så lenge, sa Meyer da hun fikk besøk av rektor Haaland.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive