- Hva skjer med portalprosjektet?

Dette spørsmålet har vi som er med i prosjektgruppen fått ofte i det siste. Nå er vi midt i en innledende strategifase, og i samarbeid med leverandørene skal vi ha en plan klar om få ukers tid. Her følger en kort oppdatering.

17.10.2008 - Kristian T. Marthinsen (deltaker i portalprosjektet)


Med virksomhetsportalen ønsker NHH å samle de fleste elektroniske tjenester ansatte og studenter bruker til daglig. Det nye verktøyet skal integrere de mest brukte verktøyer og funksjoner i en webbasert arbeidsflate/skrivebord.

Visjonen til prosjektet er å forsterke og forenkle alles nytte og glede av NHHs kompetanse. Videre er målet at NHH-VP skal bli et viktig verktøy for samhandling og kunnskapsdeling internt så vel som eksternt. De som hjelper oss med dette arbeidet er Bouvet, KPMG og Inspera.

Gunnar E. Christensen
Leder av styringsgruppen, prorektor Gunnar E. Christensen, orienterer leverandørene om NHHs mål med portalprosjektet.
Foto: Kristian T. Marthinsen (mms)

Allerede i gang

De to siste ukene har Geir Vikane og Trine Gravdal Lie fra KPMG og Tine Randen fra Bouvet intervjuet både ansatte og studenter ved NHH.

Samtidig har prosjektgruppen hatt jevnlige strategimøter med Bouvet og KPMG for å finne felles mål og omfang for prosjektet. I denne fasen har det vært viktig for NHH å formidle så presist som mulig hva vi gjør, hvordan de forskjellige avdelingene på NHH henger sammen og hvem som er våre målgrupper.

Hensikten med intervjurunden og strategifasen er å få oversikt og mer informasjon om hvilke områder vi skal prioritere i prosjektets første år (fase-1). Den første fasen skal etter planen være ferdig til neste sommer, men hva den vil inneholde er altså ikke helt fastlagt.

Portalprosjektet har en ramme på fire år, og i denne perioden trenger vi god hjelp fra alle ansatte og studenter ved NHH til å gjøre portalen så effektiv og brukervennlig som mulig.

For dem som ønsker å følge prosjektet tettere, oppretter vi bloggen www.nhh-vp.no som vil være tilgjengelig om kort tid. Der skriver vi fortløpende om hva som skjer i prosjektet, og vi ønsker kommentarer og innspill fra dere.

Enkel tilgang til verktøy

Når ansatte og studenter logger seg på PC`en, skal det åpne seg en arbeidsflate som gir dem direkte tilgang til en rekke relevante verktøy.

Vi er nå midt i fasen der vi skal finne ut nøyaktig hvilke verktøy og tjenester som kan integreres i prosjektets første fase. Eksempler på verktøy som vi ønsker å integrere i løsningen er;

• E-post
• Adressesystem
• Undervisningskommunikasjon (It`sLearning)
• Publisering på web/egne nettsider
• Reisebestilling (weblounge)
• Reiseregninger og utlegg (Current)
• Økonomirapporter (Agresso)
• Saksbehandling (Ephorte)
• Osv.

I prosjektets neste etappe vil det bli kartlagt hvilke verktøy studenter og ansatte mener er viktig å integrere i løsningen, samt finne de verktøyene som lettest lar seg implementere. Målet er at brukerne skal ha tilgang til flest mulig av de verktøyene de har behov for gjennom sin arbeidsflate.

Spesialtilpasset informasjon

Arbeidsflatene skal spesialtilpasses målgruppene. Det betyr at utseende og tilgjengelige verktøy for vitenskapelig ansatte vil være forskjellig fra det som T/A-ansatte og studenter får. Likeledes skal bachelorstudenter slippe å få meldinger og nyheter som kun angår masterstudentene.

På denne måten håper vi at informasjonsmengden reduseres. Den enkelte ansatte eller student vil oppleve at informasjonen de mottar gjennom virksomhetsportalen er mer relevant og spesialtilpasset dem.


NHH-deltakere i prosjektet

Prosjektleder
Thor-Inge Næsset (IT-sjef)

Delprosjektledere:
Prosess - Frank Mortensen (Seniorkonsulent, dir.stab)
Innhold - Kristian T. Marthinsen (webredaktør)
Portal - Heine Didriksen (overingeniør, IT)

Prosjektteam (støtte til prosjektet)
Nils Netteland (assisterende IT-sjef)
Randi Vindegg (stipendiat SOL, tidligere prosjektleder i IT-bedrift)
Jan Vidar Håtuft (stipendiat SOL)

Styringsgruppen
Gunnar E. Christensen (prosjekteier og prorektor)
Kurt Petersen (assisterende direktør)
Anna Mette Fuglseth (professor, dekan for doktorgradsprogrammet)
Asle Haukaas (informasjonssjef)
Thomas Lundberg (NHHS)



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive