Eivind Stensholt 70 år

Eivind Stensholt

Professor Eivind Stensholt fyller 70 år 15. mai.

15.05.2008 - Per Manne, varastyrer, Institutt for foretaksøkonomi


Eivind Stensholt har hatt sitt virke ved NHH i en mannsalder. Allerede i 1967 ble han tilsatt som høgskolelektor i matematikk, i 1977 ble han utnevnt til førsteamanuensis, og i 2004 fikk han personlig opprykk til professor. Han har vært sentral i metodeundervisningen og i matematikk valgfag her ved høyskolen, og han har gjennom alle år undervist med engasjement og begeistring. Flere ganger har studenter kommet til ham med hilsen fra sine foreldre, som husker ham godt fra sin egen studenttid en generasjon tidligere.

Gjennom hele denne perioden har Eivind vært forskningsaktiv. Hans bakgrunn og tidlige forskning er innen algebra, og de endelige gruppene står nok fremdeles han hjerte nærmest, selv om det er blitt en del år siden han var aktiv innen dette feltet. I stedet har han i ganske moden alder funnet et nytt forskningsområde innenfor teorien for valgordninger. Her har han publisert flere artikler i fremragende tidsskrift, og for artikkelen Single Transferable Votes with Tax Cuts i SIAM Review i 2004 fikk han NHHs publikasjonsbonus. Denne aktiviteten var også sentral da han fikk opprykk til professor samme år.

Ved siden av sine faglige interesser har Eivind vært en lidenskapelig sjakkspiller, og i sin ungdom var han en sterk spiller på nasjonalt nivå. Høydepunktet i hans sjakklige karriere var nok da han spilte med godt resultat på landslaget ved sjakkolympiaden i Varna i Bulgaria i 1962. Fremdeles følger han aktivt med på utviklingen, og særlig på de sterke norske fremgangene i senere tid.

Ved instituttet setter vi pris på Eivinds tydelige holdninger og hans engasjement for de viktige ting i livet (som sjakk og matematikk). Selv ved fylte 70 år er det en stund igjen til status som emeritus, da Eivind har fått forlenget tilsetting som professor i halv stilling ut året. Vi gratulerer en svært vital og aktiv 70-åring med dagen, og ønsker en fortsatt faglig aktiv fremtid!


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive