Sandmo hedret i Sverige

2008 har allerede rukket å bli et svært så hederstungt år for Agnar Sandmo. Fredag 25. januar ble Sandmo utnevnt til æresdoktor ved Uppsala universitet for sin forskning innenfor offentlig økonomi.

29.01.2008 - Torgeir Uberg Nærland


Agnar Sandmo
Sandmo under seremonien i Uppsala fredag.
Foto: Patrik Lestander

Bare i løpet av 2008 har professoren i samfunnsøkonomi rukket å få både et auditorium og en årlig forelesning oppkalt etter seg ved NHH. Nå har han i tillegg blitt utnevnt til æresdoktor ved det gamle og tradisjonstunge Uppsala Universitet.

Fremragende forskning
Bakgrunnen for utnevnelsen av Sandmo som æresdoktor er i følge Bertil Holmlund, professor i samfunnsøkonomi ved Uppsala Universitet, at Sandmo fremstår som en av verdens ledende forskere innenfor feltet offentlig økonomi.

- Sandmo har særskilt interessert seg for fordelings- og insentivproblemer i velferdsstaten. Flere av hans bidrag til skatteforskningen har blitt standardreferanser i litteraturen, sier Holmlund.

Sandmo har tidligere vært knyttet til Uppsala Universitet gjennom en serie forelesninger han holdt - Lindahlföreläsningar, som resulterte i boken The Public Economics of the Environment.

Heder til NHH
Selv om Sandmo selv synes at det har blitt mye oppmerksomhet rundt hans egen person i det siste, legger han ikke skjul på at han setter stor pris på utnevnelsen som æresdoktor.

- Jeg er veldig glad. Det er en stor ære, og det er hyggelig å få denne oppmerksomheten fra et universitet jeg har hatt mye kontakt med i årenes løp, forteller Sandmo og legger til at hedersbevisningen tilkommer hele NHH-miljøet.

- NHH-miljøet har sin andel i arbeidet jeg har gjort, påpeker æresdoktoren.

Staselig seremoni
Uppsala Universitet er Nordens eldste universitet og er kjent for tunge akademiske og seremonielle tradisjoner. Utnevnelsen av æresdoktorer er en del av universitetets årsfest. Den tradisjonstunge sermonien startet med offisiell promosjon på universitetet om formiddagen, og endte med fest på Uppsala Slott om kvelden.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive