NHH-student rådgiver for finansbyråd

Rikke Sjøberg

For NHH-student Rikke Sjøberg har ikke studietiden blitt helt som planlagt. Rett før hun skulle begynne på masterstudiene ble hun spurt om å være politisk rådgiver for finansbyråd Christine Meyer.

08.02.2008 - Andreas Bjørbak Alnæs


Etter tre år på NHH, og enda flere år som politisk aktiv i Unge Høyre, ble Sjøberg spurt av byrådsleder Monica Mæland om hun kunne tenke seg jobben.
- Det var jo én av få jobber jeg virkelig kunne tenke meg å ta pause i studiene for å gjøre, forteller hun.

Og det var ikke hvilken som helst stilling eller hvem som helst hun skulle være rådgiver for. Førsteamanuensis ved NHH, Christine Meyer, håndplukket selv Sjøberg.

- Jeg hadde egentlig aldri snakket med Christine før, kanskje en gang gjennom et Unge Høyre-arrangement, sier den nybakte politiske rådgiveren.

Mye forberedelser
Under valgkampen var Sjøberg politisk rådgiver for ordførerkandidaten til Høyre, og må tydeligvis ha gjort noe riktig siden hun ble spurt igjen.

- Det handler mye om forberedelser. Under valgkampen var det å sørge for at vedkommende hadde alle fakta klare før debatter. Nå er det mye arbeid med å forberede saker før møter og oppdatere Christine på presseoppslag, forteller Sjøberg.

Og i det Christine Meyer kommer inn på sitt kontor, er Sjøberg kjapp med å spørre om hun har lest dagens avis og blar fort opp til den aktuelle saken.

Noen politisk karriere har Sjøberg ennå ikke planlagt.
- Det er vanskelig å planlegge slik, dessuten legger man hodet veldig på blokka. Man lever jo på andres velvilje som politiker, det er tross alt en risikosport.

Rikke sjøberg på kontoret
Finansbyrådens politiske rådgiver på kontoret i rådhuset.
Foto: Jens Frølich Holte

NHH må vente
Sjøberg har kun fått to års permisjon fra utdannelsen sin ved NHH. Da er det tilbake til skolebenken.
- Christine hadde nok ikke tillatt noe annet, ler Sjøberg.

Selv om den unge rådgiveren ennå ikke har bestemt seg for hvilken retning hun vil ta på master, har hun en viss anelse for hva hun vil gjøre.
- Jeg hadde tenkt å ta profilen innen politisk økonomi, men den ble lagt ned, og det synes jeg var veldig synd, og det tror jeg Victor Norman syntes også. Så jeg antar at det blir noe innen samfunnsøkonomi.

Og politikerspiren tror at god samfunnsøkonomi kan være løsningen på mange politiske feilgrep.
- Vi får mange rare resultater i det offentlige på grunn av politiske kompromisser og vedtak. Hvordan en kan unngå politiske vedtak der intensjonen er godt ment, men lite effektivt ressursmessig - det ville vært veldig interessant å finne ut, avslutter hun.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive