Med fokus på fagspråk

Denne uken arrangerer Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon Fagspråkkonferansen 2008. Årets konferanse retter et spesielt fokus mot oversetterfaget.

13.02.2008 - Torgeir Uberg Nærland


Tittelen på konferansen er "Når er man utlært? - Oversetter i en omskiftelig verden".
Sunniva Whittaker, professor og instituttleder, forteller at årets fagspråkkonferanse skal fungere som en møteplass for profesjonelle oversettere og fagmiljøet som forsker på oversetting.

- Konferansen vil rette fokus mot både de praktiske og de teoretiske sidene ved oversetterfaget. Mange av deltakerne på konferansen er profesjonelle oversettere som ønsker faglig påfyll, forklarer Whittaker.

Sunniva Whittaker
Sunniva Whittaker, instituttstyrer på Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon.

Mangfoldig program
I følge Whittaker er en av styrkene med årets konferanse at det har et sammensatt program hvor det tilbys ulike faglige perspektiv på oversetting, fra ledende forskere på feltet.

- På konferansen vil det blant annet presenteres eksperimentell forskning på oversettelse, som tar sikte på å forklare hva som skjer i hjernen til oversetteren under oversettelsesprosessen, forteller språkforskeren.

- I tillegg vil det holdes et foredrag som tematiserer hvordan teknologiske nyvinninger påvirker oversettelsesprosessen, samt et foredrag om opprettelsen av en språkbank for oversettere.

Ledende fagmiljø
I følge Whittaker representerer Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon det fremste fagspråkmiljøet i Norge.

- Ved å avholde en slik konferanse som dette markerer vi fagspråkmiljøet samtidig som vi setter NHH på kartet, forteller hun.

Selv om studiet av språk og oversettelse i utgangspunktet representer en annen og mer humanistisk orientert fagtradisjon en hva som er vanlig på NHH, mener likefullt professoren at fagspråkmiljøet har en naturlig og viktig plass på høyskolen.

- Innen de fleste fagretninger, ikke minst de økonomiske, spiller språk og terminologi en helt fundamental rolle. Slik sett utgjør språket i seg selv et viktig forskningsobjekt, fastslår professoren.

Fagspråkkonferansen arrangeres i Karl Borchs auditorium 15. og 16. februar.

Programmet for konferansen finner du her.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive