Klatrer ti plasser

European Business School Ranking 2008

På Financial Times' rangering over europeiske handelshøyskoler klatrer NHH ti plasser, til 47. plass, på hovedrangeringen for 2008. - Gledelig, sier rektor Haaland.

02.12.2008 - Knut André Karlstad


- Det er svært gledelig at vi går oppover på listen. Det skyldes at vi har holdt stand i en stadig tøffere konkurranse på Master of Management-rangeringen som kom tidligere i høst, samtidig som NHH har vært med på flere Financial Times-rangeringer i år enn tidligere. Vi jobber systematisk med å gjøre det stadig bedre på kriterier som er viktig i disse rangeringene, og det er gledelig at det gir resultater, sier NHH-rektor Jan I. Haaland til Paraplyen.

Rangeringen er basert på fem delrangeringer, hvor NHH er representert på tre. NHH rangeres innen masterprogrammer, åpne etterutdanningsprogrammer og skreddersydde videreutdanningsprogrammer (bedriftsinterne programmer).

- Hvis man er med i alle fem rangeringene får man 100 prosent total vekting på de ulike rangeringene, men hvis man for eksempel bare er med på en blir man trukket litt i vektingen, forklarer NHHs marketing manager, James Hosea.

Det er altså en fordel å være med i flest mulig av rangeringene, og det er også en av grunnene til at NHH klatrer, fordi man i fjor kun var representert i en.

Det er HEC Paris, London Business School og Insead som ligger på topp tre i rangeringen. Av de andre nordiske skolene havner Stockholm School of Economics på 15. plass, Helsinki School of Economics på 17. plass, Copenhagen Business School på 37. plass og Handelshøyskolen BI på 53. plass.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive