Klart for fadderfest

Thomas Holsten Leren (foto: NHHS)

Mandag braker introduksjonsuken løs for de nye studentene, og store deler av studentforeningen settes i sving. NHHS-leder Thomas Holsten Leren gleder seg.

11.08.2008 - Knut André Karlstad


Er dere klare til å ta imot de nye studentene nå?
- Vi føler vi har greit kontroll på ting foreløpig. Det er vel fortsatt noen detaljer som skal spikres. Vi gleder oss veldig!

Hva er høydepunktene under årets introduksjonsuke?
- Jeg tror Björn Rosenström-konserten torsdagen blir veldig bra. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra fadderne på det. Vi får også en oppvarmingsartist - Mattias Tellez. Og så vil jeg nevne dagtidsprogrammet torsdag. Der er det mange ting som går parallelt: fjelltur som Stafettkomitéen står for, idrettsturnering som NHHI står for, samtidig blir det KKU Games i Klubben, som er diverse brettspill. Ute blir det grilling ved fontenen i regi av SiB, og Big Business Band står for musikken. På onsdag blir det Symposion som Symposiet arrangerer, og på fredag blir det aktiviteter på Sjøkrigsskolen.

Er det noen forandringer i forhold til tidligere år?
- Det er en ny vri på fredagen. Istedenfor rekeaften blir det kino i Aulaen og gambling i kjelleren. Vi har fått sponset inn 50 saccosekker, så de første til mølla får sitte godt. Gamblingen er godkjent av Lotteritilsynet, og det koster ingenting å være med.

Hvordan er opplegget for de internasjonale studentene?
- Internasjonal komité har gjort en strålende jobb der. De skal ha Taste of Norway den ene dagen, hvor de får norske rette og drikker. Bergen in a nutshell er guiding i byen, og ellers skal de være med på mye av det samme som de norske fadderbarna. Vi har også trykket opp informasjon om førstekullsuken og det som skjer utover høsten på engelsk.

Vi har også et rusfritt opplegg. Her er det en egen faddergruppe som kjører eget opplegg et par av dagene, men ellers er de med på programmet sammen med alle de andre, selvsagt med rusfri profil.

Hvor mange personer er det som er i sving disse dagene?
- Vi har omtrent 220 faddere fordelt på bachelor, master og internasjonale studenter. Vaktkorpset, Teknisk Gruppe, KKU og Internasjonal komité er med og jobber. Backline tar seg av alt i forbindelse med konserten. Vi kan jo også ta med at alle kjellegruppene bidrar på ulike måter gjennom uka, en del underutvalg og interessegrupper har post på Pub til Pub-runden, i tillegg til alle sveisegruppene på lørdagen. I år er også Stafettkomitéen og NHHI med og bidrar, så store deler av NHHS er i sving.

På mandag skal du holde tale for de nye studentene under immatrikuleringen. Hvordan blir det?
- Det blir kjempestas. Jeg gleder meg veldig til å se de nye studentene. Det blir også stas at statsråden kommer. Talen er ikke helt klar enda, det skal jo være ferskvare.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive