Skal stimulere revisjonsforskningen

Leif Arne Jensen og Jan I. Haaland

NHH inngikk forrige uke en avtale med PricewaterhouseCoopers. Avtalen skal bidra til økt forskning innen revisjonsfaget og omfatter også et gaveprofessorat.

18.11.2008 - Knut André Karlstad


Ledelsen i PwC var til stede da Jonas Gaudernack disputerte for sin doktorgrad i revisjon på torsdag 13. november. Gaudernack har til daglig sitt virke hos PwC, og er den første som gjennomfører doktorgraden på stipend fra Den norske Revisorforening.

- Formålet med avtalen og professoratet er å stimulere til forskning i revisjon i forlengelsen av den doktorgraden som nettopp er avlagt, forklarer Aasmund Eilifsen på Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.

Gaven er knyttet til en egen PwC professor II-stilling for William F. Messier, som har vært tilknyttet høyskolen i en årrekke. - Bill er en stjerne på sitt forskningsfelt internasjonalt, sier Eilifsen.

Messier ble nylig tildelt The 2008 Distinguished Service in Auditing Award, en pris som deles ut til personer som i mer enn 20 år har gitt betydelige bidrag til fagfeltet. Det spesielle med Messier er at han er aktiv som aldri før; i neste måned kommer en artikkel av ham i verdenes kanskje mest prestigetunge tidsskrift i accounting, Journal of Accounting Research.

Leif Arne Jensen og Jan I. Haaland
AVTALE. Leif Arne Jensen, leder for Assurance i PricewaterhouseCoopers Norge, og NHH-rektor Jan I. Haaland undertegner samarbeidsavtalen torsdag 13. november.
Foto: Ken Blindheim

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive