Odd Langholm 80 år

Odd Langholm (foto: Knut André Karlstad)

Professor emeritus Odd Langholm fyller 80 år lørdag 8. november. Langholm var professor ved Norges Handelshøyskole fra 1966 til 1998, og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin forskning på middelalderens økonomiske tenkning.

08.11.2008 - Red.


I 1964 var han den første siviløkonom fra NHH som også tok doktorgrad her. Fremdeles er Langholm en aktiv forsker og publiserer arbeider i internasjonalt anerkjente tidsskrifter.

Langholms vitenskapelige bidrag har de siste 30 årene vært knyttet til den økonomiske vitenskaps åndshistorie. Her er han pionér. Han behersker latin og har kunnet studere original og delvis tidligere ukjente håndskrifter i arkiver og biblioteker rundt om i Europa. Langholms arbeider har skapt forståelse og respekt for middelalderens økonomiske tenkning og spesielt relatert skolastikkens tenkning til vår tids forskning på måte som har gitt stor internasjonal anerkjennelse. Dette har bl.a. ført til at han i 1993 ble utnevnt til æresdoktor ved Åbo Akademi og i 1996 mottok NHHs ærespris for fremragende forskning.

Venner og kolleger ved NHH gratulerer en sann vitenskapsmann med dagen.

Paraplyen kommer tilbake med et intervju av Langholm som er gjort i anledning hans 80-årsdag.

Odd Langholm
JUBILANT. Professor emeritus Odd Langholm, her avbildet ved NHHs gamle lokaler på Muséplass 1, fyller 80 år lørdag 8. november.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive