NHH-seminar med Paul Krugman

Paul Krugman (foto: Princeton)

NHH og Handelsbanken inviterer årets vinner av Nobels minnepris i økonomi til Oslo. Professor Paul Krugman besøker Norge fredag 5/12 som siste stopp før prisutdelingen i Stockholm.

25.11.2008 - Red.


- Jeg er veldig glad for at NHH, i samarbeid med Handelsbanken, kan være vertskap for dette seminaret med årets Nobelprisvinner i økonomi, sier rektor Jan I. Haaland. Krugman er en veldig interessant foredragsholder, og at han får prisen for sine forskningsbidrag i internasjonal økonomi - et fagfelt som står sterkt på NHH og som jeg selv har min bakgrunn i - gjør det spesielt gledelig, legger Haaland til.

Professor Krugman er en meget etterspurt foredragsholder. Hans foredrag i Oslo har tittelen Financial Crisis and Global Recession under President Obama, og etter foredraget vil det bli debatt med et ekspertpanel og med salen.

- Paul Krugman er den mest spennende Nobelprisvinner vi har hatt på årtier med hensyn til å gi bidrag til den løpende økonomiske debatten i USA og verden for øvrig, sier professor Øystein Thøgersen ved Institutt for Samfunnsøkonomi. - Få andre økonomer har så sterke synspunkter på hvordan USAs økonomiske politikk bør være som Krugman. Hans synspunkter spesielt på innretningen av amerikansk finanspolitikk minner meg om høye styringsambisjoner slik vi hadde i Europa på 1960-og 1970-tallet.

Seminaret, som finner sted i Oslo fredag 5. desember kl. 15:00 - 17:00, har følgende program
• Velkomst ved Rektor Jan I. Haaland, NHH og adm. dir. Dag Tjernsmo, Handelsbanken
• Introduksjon av årets Nobelprisvinner ved sjeføkonom Knut Anton Mork
• Foredrag av professor Paul Krugman: Financial Crisis and Global Recession under President Obama
• Debatt ledet av Knut Anton Mork. Panel: NHH-professorene Victor D. Norman og Øystein Thøgersen og politisk redaktør Sofie Mathiassen i Dagens Næringsliv.

Invitasjonene til arrangementet er utsendt av Handelsbanken og NHH i samarbeid. Sentrale ledere i norsk samfunns- og næringsliv er eksklusivt invitert til møtet med Krugman 5. desember.

Les også om Victor Normans forskningsbidrag


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive