Kartlegger Malaysia

Ragnhild Eriksen Heen, Pål-Vemund Vermedal og Ann Elida Eide (foto: Knut André Karlstad)

De tre NHH-studentene Ann Elida Eide, Ragnhild Eriksen Heen og Pål-Vemund Vermedal skal til Malaysia for å utforske markedsmuligheter for norske bedrifter.

26.11.2008 - Knut André Karlstad


Trekløveret er valgt ut som årets representanter i International Business (IB) fra NHH. Dette er et årlig prosjekt som gir studenter muligheten til å jobbe med forretningsutvikling i utlandet.

Bygger fra scratch

- IB har 25-årsjubileum i år. Prosjektet er et samarbeid mellom BI, NTNU og NHH. Innovasjon Norge velger ut et land vi skal jobbe mot. I år var det Malaysia, forteller Pål-Vemund Vermedal.

- Vi skal utforske markedsmulighetene i et land med vekst. Akkurat nå er det sørøst-Asia som er veldig hot. Tidligere har prosjektet gått i blant annet Øst-Europa og Brasil, supplerer Ann Elida Eide.

Studentene har brukt året til å kartlegge norske bedrifters muligheter til å etablere seg i Malaysia. Ulike bransjer har blitt kartlagt, og blant de mest aktuelle er olje og gass, shipping og aquakultur. I tillegg ser studentene på andre aspekter ved etablering i landet, slik som byråkratiske og juridiske problemstillinger.

Konsulentoppdrag

Studentene bygger hele prosjektet fra scratch i samarbeid med de andre skolene, og representanter fra næringslivet.

- Prosjektet har blitt innlemmet i Bergen Næringsråd sine planer, og vi skal presentere rapporten vår i Næringsrådet. I tillegg kommer representanter fra Malaysia hit så bergenske bedrifter kan møte dem, forteller Pål-Vemund, som ikke helt kjenner seg igjen i beskrivelsen fra tidligere i høst om at bergenske bedrifter sitter på gjerdet i forhold til NHH-studenter.

- Det spennende er at vi reiser til Malaysia i tre uker i januar. I utgangspunktet skal vi skrive en rapport, men vi har også fått konsulentoppdrag for to norske bedrifter, Technotion og Wilhelmsen, sier Ragnhild Eriksen Heen.

Blant de planlagte postene på turen er et besøk til Cyberjaya, Asias svar på Silicon Valley.

Ny komité i februar

Etter hjemkomsten vil de gjøre ferdig sin rapport, og allerede i februar skal neste års IB-komité ansettes. Det er den sittende komitéen som ansetter sine etterfølgere gjennom en søknads- og intervjuprosess. Mer informasjon om dette kommer når fristen nærmer seg. De tre er ikke i tvil om at dette er en veldig lærerik erfaring, som kanskje ikke alt for mange NHH-studenter kjenner til.

- Det er veldig mange som ikke vet hva IB er, men som synes det er interessant når de får høre om det.

Ragnhild Eriksen Heen, Pål-Vemund Vermedal og Ann Elida Eide
REISEKLARE. Ragnhild Eriksen Heen (t.v.), Pål-Vemund Vermedal og Ann Elida Eide drar til Malaysia i januar som en del av sitt prosjekt i International Business.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive