Historisk debatt

Paul N. Gooderham

Mandag og tirsdag arrangerer GOLD-prosjektet en internasjonal workshop om kunnskapsdeling i multinasjonale selskaper.

06.11.2008 - Knut André Karlstad


GOLD står for Global Organization and Leadership Development, en prosjektgruppe som ledes av NHH-professor Paul N. Gooderham. Prosjektet støttes av Forskningsrådet, Rieber, Yara, Veidekke og AFF.

- GOLD er opptatt av kunnskapsdeling i multinasjonale selskaper. AFF er med fordi de er opptatt av å kunne betjene norske multinasjonale selskaper. Dette er et samarbeid på tvers av NHH-miljøet, forteller Gooderham.

Sosial kapital er nøkkelen

Tre av bedriftene som støtter prosjektet er selv norske, multinasjonale selskaper, som er interessert i å lære mer om dette feltet.

- Noe av nøkkelen til kunnskapsdeling er å bygge sosial kapital. Gjensidig tillit og felles virkelighetsoppfatning er kanskje det viktigste. Når man blir et multinasjonalt selskap så er det en utfordring, slår Gooderham fast.

Ulike perspektiver

Det er solide forskere som deltar på workshopen, blant annet er det tre keynote speakers som forhåpentligvis skal bidra til en bred debatt.

- De som kommer er forskere som er opptatt av denne typen problemstilling. Janine Nahapiet [første keynote speaker, red.anm.] er en av de ledende teoretikerne innen sosial kapital, sier Gooderham.

Den nyansatte NHH-professoren Nicolai J. Foss er også blant hovedforedragsholderne, og han har et litt annet perspektiv enn det Nahapiet har.

- Vi skaper en debatt omkring begrepet sosial kapital. På en måte blir Nicolai Foss en slags opponent til Nahapiet. Foss sin kritikk vil gå på at Nahapiet opererer på makronivå. Hvor er individet? forklarer Gooderham.

Historisk

Workshopen blir ifølge Gooderham første gang de to "leirene" deltar på samme konferanse.

- Målet er å skape en god og konstruktiv debatt. Det er første gang man får begge leire under ett og samme tak. Det er en historisk begivenhet og derfor er det så mange som deltar, avslutter han.

Workshopen arrangeres i partnerskap med det såkalte Terrella-prosjektet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive